Vienas iš tokių puikių variantų – agurkų gėrimas. Nustebsite, kiek daug naudos jis gali suteikti jūsų organizmui, rašo lifehack.org.

1. Mažina širdies ligų riziką

Remiantis JAV širdies asociacijos pateikiama informacija, būtent širdies ligos pareikalauja daugiausiai JAV gyventojų gyvybių. Vis dėlto yra būdų sumažinti šių ligų atsiradimo tikimybę tinkamai maitinantis, sąmoningai formuojant gyvenimo būdą, reguliariai skiriant laiko mankštai ir įtraukiant agurkų gėrimą į mitybos racioną.

Šis gėrimas mažina kraujospūdį, kuris savo ruožtu yra didžiausias širdies ligų atsiradimo veiksnys. Be to, šis gėrimas padės inkstams iš organizmo pašalinti organizme susikaupusią druską.

2. Stiprina kaulus

Osteoporozė – rimta lėtinė liga, kai kaulai tampa itin trapūs ir kur kas dažniau lūžta. Itin dažnai ši problema kamuoja moteris po menopauzės. Nors dažniausiai sveikus kaulus žmonės sieja su kalciu, vitaminu D ir magniu, vertėtų nepamiršti, kad ne ką mažiau svarbus yra ir vitaminas K. Laimei, agurkuose labai daug šio vitamino, padedančio kaulus apsaugoti.

3. Apsaugo nuo dehidratacijos

Dehidratacijos priežastys gali būti įvairios: karšta diena, intensyvi treniruotė ar tiesiog dėl laiko stokos neišgertas pakankamas vandens kiekis. Dehidratacija gali sukelti virškinimo sutrikimus, lėtėja kraujo apytaka, netgi galima priaugti svorio, nes dažnai žmonės valgo, nors iš tiesų yra ištroškę.

JAV nacionalinio sveikatos instituto rekomenduojama paros vandens norma – 6-8 stiklinės. Malonaus skonio agurkų gėrimas padės kur kas lengviau aprūpinti organizmą reikiamu vandens kiekiu.

4. Padeda apsisaugoti nuo vėžio

Nors vien tik geriant agurkų gėrimą nuo vėžio apsisaugoti nepavyks, vis dėlto jis gali tapti sudėtine sveikos gyvensenos dalimi, aprūpinsiančia organizmą vitaminais, mineralais ir skaidulomis, kurios padės pasirūpinti sveikata. Maža to, šio gėrimo sudėtyje gausu antioksidantų, kukurbitacinų ir lignanų, padedančių organizmui duoti atkirtį vėžio išsivystymui, o tai dar viena priežastis mėgautis agurkų gėrimu kuo dažniau.

5. Mažina lėtinių ligų riziką

Vėžys ir osteoporozė – tai ne vienintelės lėtinės ligos, dėl kurių vertėtų nerimauti vyresniame amžiuje. Ne ką mažiau problemų gali sukelti akių ligos, diabetas ir Alzheimerio liga. Gausybė agurkuose esančių antioksidantų gali padėti sumažinti ląstelių patiriamą stresą, sulėtinti senėjimo procesą ir apsaugoti nuo daugybės su organizmo senėjimu susijusių sveikatos sutrikimų.

6. Padeda išvengti vitaminų ir mineralų trūkumo

Tenka pripažinti, kad daugelis iš mūsų vis dar vartoja per daug perdirbtų produktų, o tai reiškia, kad organizmas negauna pakankamo vitaminų ir mineralų kiekio. Taigi mineralų ir vitaminų trūkumas – kur kas dažnesnė problema, nes manome, dėl kurios kamuoja nuovargis, nusilpsta raumenys, kaulai ir imunitetas. Agurkuose daug maistingųjų medžiagų, pavyzdžiui, vitamino A ir C ir magnio, kurie padės atkurti vitaminų ir mineralų trūkumą.

7. Pašalina toksinų sankaupas

Mūsų vartojamame maiste ir geriamajame vandenyje yra cheminių medžiagų, problemų kelia oro tarša, net ir namuose naudojamoje buitinėje chemijoje itin daug toksinų, kurie patekę į organizmą kelia nuovargio jausmą ir kitas sveikatos problemas. Agurkų gėrimas padės detoksikuoti organizmą, nes šiose daržovėse daug vandens ir skaidulų, padedančių organizmui lengviau pašalinti žalingus chemikalus.

8. Padeda atsikratyti nepageidaujamų kilogramų

Remiantis ligų kontrolės centro pateikiama informacija, du trečdaliai amerikiečių yra nutukę arba turi antsvorio. Kiekvienas kada nors laikęsis dietos žmogus puikiai žino, kaip sudėtinga atsikratyti nepageidaujamų kilogramų.

Agurkų gėrimas padės sureguliuoti apetitą ir kur kas paprasčiau bus sumažinti vartojamų kalorijų kiekį be alkio priepuolių. Be to, šis stebuklingas gėrimas padės sumažinti bendrą suvartojamų kalorijų kiekį, jei jo vartosite vietoje gaiviųjų saldintų gėrimų ir sulčių.

9. Apsauga išsausėjusiai odai

Saulės spinduliai, šaltis, karštis ir užterštas oras neišvengiamai turi poveikio odai, ji išsausėja, parausta, gali atsirasti niežulys. Ir vėl pagelbės agurkų gėrimas. Gerdami jį ne tik suteiksite odai taip reikalingos drėgmės iš vidaus, bet ir aprūpinsite siliciu ir vitaminu B5.

Dvi šios medžiagos būtinos sveikai odai. Naudodami šį gėrimą kaip toniką sumažinsite uždegimą ir apraminsite sudirgusią odą, ji atrodys lygi ir glotni.

10. Apsauga nuo raumenų nusilpimo

Dėl fizinio aktyvumo ir tam tikrų maisto medžiagų trūkumo raumenys suglemba ir nusilpsta, būna sunkiau numesti svorio, reguliariai mankštintis susigrąžinti norimą formą. Agurkų gėrimas prisotina raumenis itin svarbiomis maistingosiomis medžiagomis. Jei kilnojate svarmenis siekdami padidinti raumenų masę agurkų gėrimas jums tiks kuo puikiausiai ir rezultatai bus dar geresni.

Štai penki malonaus skonio gaivinančių agurkų gėrimų receptai, kuriuos būtinai turite išmėginti namuose.

GAIVINANČIŲ GĖRIMŲ RECEPTAI

Agurkų ir apelsinų gėrimas

Jums reikės:

6 stiklinių šalto vandens;
6 plonų agurkų griežinėlių;
5 plonų apelsinų griežinėlių.

Nors ne visi mėgsta saldintus gaiviuosius gėrimus, vis dėlto paprastas vanduo anksčiau ar vėliau pabosta. Kuo puikiausiai atgaivins vanduo gardintas agurkais ir apelsinais.

Paruošimas:

Visus ingredientus sumaišykite dideliame ąsotyje, jį uždenkite ir palaikykite šaldytuve bent pusvalandį, o tada jau galite ragauti gėrimą.

Gaivinantis arbūzų, agurkų ir mėtų gėrimas

Jums reikės:

7 arbūzų kubelių;
5 agurkų griežinėlių;
šiek tiek mėtų lapelių.

Paruošimas:

Sudėkite arbūzus, agurkus ir mėtas į ąsotį, supilkite vandenį. Gėrimą išmaišykite ir bent valandai palikite šaldytuve. Jei norite sodresnio skonio, šaldytuve ąsotį palikite per naktį.

Įdėkite ledukų, šiaudelį ir mėgaukitės gėrimu.

Agurkų ir žolelių gėrimas

Šiam gėrimui paruošti tiks bet kokios turimos žolelės.

½ agurko;
1 citrina;
2 šakelės rozmarino;
sauja čiobrelių;
sauja mėtų.

Paruošimas:

½ agurko ir citriną nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais;
Į ąsotį pilkite vandens, dėkite citrinų ir agurkų griežinėlius, žoleles;
prieš ragaudami palaikykite gėrimą valandą šaldytuve.

Braškių, agurkų ir baziliko gėrimas

Jums reikės:

500 g braškių;
1 stiklinės griežinėliais pjaustytų agurkų;
4-5 baziliko lapelių;
Gazuoto vandens.

Paruošimas:

Braškes agurkus ir baziliką sudėkite į ąsotį, pilkite gazuoto vandens, viską gerai išmaišykite, ąsotį uždenkite ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms. Prieš ragaudami baziliką išimkite.

Citrinų, mėtų ir agurkų gėrimas

Jums reikės:

vandens;
plonais griežinėliais pjaustyto nedidelio agurko arba ½ vidurinio dydžio ar didelio agurko;
10-15 mėtų lapelių.

Prieš pjaustydami citrinas ir agurkus gerai nuplaukite. Citrinas, agurkus ir mėtas sudėkite į ąsotį, pilkite vandens ir palaikykite šaldytuve mažiausiai 4 valandas arba palikite per naktį. Tiekite didelėse stiklinėse su ledukais – maloni atgaiva garantuota.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)