Štai septyni puikūs negyvūninės kilmės baltymų šaltiniai, rašo purewow.com.

Lęšiai

Tai ankštinių daržovių šeimos atstovai, o suvartoję vos vieną stiklinę lęšių organizmą praturtinsite 18 gramų baltymų. Šios ankštinės daržovės puikiai tinka sriuboms ir troškiniams ruošti, ne ką prasčiau jos tiks ir šiltoms salotoms gaminti. Be to, lęšių skonis iš tiesų puikus ir nepakartojamas.

Avinžirniai

Šis produktas puikiai tiks humusui ruošti, jie dera beveik su visais skoniais, o vos vienoje avinžirnių stiklinėje baltymų yra net 14 gramų. Taigi jei jūsų mitybos racione atsiras vietos avinžirniams, kartą ir visiems laikams galėsite pamiršti apie problemas, susijusias su baltymų trūkumu.

Bolivinės balandos

Vienoje virtų bolivinių balandų stiklinėje yra aštuoni gramai baltymų. Taigi šios sėklos – puikus negyvūninės kilmės baltymų šaltinis. Vietoje avižinių kruopų ryte rinkitės bolivinių balandų košę, naudokite šias kruopas ruošdami vegetariškus suvožtinius ir berkite į tešlą kepdami sveikuolių sausainius.

Paprastosios pupelės

Šis produktas ne tik mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir stabilizuoja kraujospūdį, bet ir yra neįtikėtinas baltymų šaltinis – vienoje stiklinėje šių pupelių baltymų kiekis siekia 13 gramų. Pupelės puikiai tiks sriuboms ir kitiems patiekalams ruošti.

Juodosios pupelės

Tai dar vienas ankštinių šeimos atstovas, itin reikšmingas dėl sudėtyje esančių baltymų. Suvalgę stiklinę juodųjų pupelių organizmui suteiksite 16 gramų baltymų ir 15 gramų skaidulų (50 proc. rekomenduojamos paros normos). Lyg to dar būtų maža, patartina šias ypatingas pupeles tiekti kartu su avokadais, apie kurių naudą sveikatai jau net nebereikia kalbėti.

Sojų produktas „Tempe“

Šis išskirtinis produktas ruošiamas fermentuojant sojų pupeles, dažniausiai jo galima įsigyti pyrago formose, o „Tempe“ skonis paprastai būna neutralus. Taigi šiam sojų produktui galima suteikti bet kokį skonį, priklausomai nuo to, kaip jį paruošite ir kokius prieskonius naudosite. Be to, 85 g šio produkto porcijoje baltymų yra net 16 g.

Sezamų pasta „Tahini“

Ši pasta – puikus prieskonis ir maisto ruošimo ingredientas, pagamintas iš sezamų sėklų. Panašios į riešutų sviestą konsistencijos sezamų pasta – puikus riešutų sviesto pakaitalas, tobulas pasirinkimas alergiškiems žmonėms.

Žinoma, dar ši pasta vertinga dėl jos sudėtyje esančių baltymų gausos. Suvalgę vos du šaukštus šios pastos organizmui suteiksite aštuonis gramus baltymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)