Paprastas principas „mažiau valgyti ir daugiau judėti“ skamba nuostabiai, bet kaip save motyvuoti jo laikytis? Yra ne mažiau nei trys būdai, kaip saugiai sulieknėti nesilaikant alinančių dietų, rašo „Domašnij Očag“.

1) Mitybos dienoraštis

Jis iš tiesų padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų. Tiesiog pabandykite: savaitę kasdien užsirašykite viską, ką suvalgote per dieną, ir galėsite ne tik išanalizuoti ir pakoreguoti savo valgiaraštį, bet ir automatiškai mažiau užkandžiausite, mažiau valgysite saldainių su kava. Juk niekas nenori pamatyti, kad per dieną suvalgė 10 desertų! Kai nesekame savo meniu, dažnai nė neįtariame, kiek nesveikų produktų suvalgome.

Mitybos dienoraštis gali būti ir individualus, o galima ir parsisiųsti į telefoną atitinkamą programėlę, pavyzdžiui, „YouFood“, ir atsidursite savotiškame socialiniame tokių dienoraščių tinkle.

2) Palaikymo komanda

Tai gali būti ir jau susiformavusi palaikymo grupė, kurią be vargo rasite internete. Šiais laikais atsiranda vis daugiau tokių projektų, kai susitvarkyti figūrą jums padeda dietologai ir sporto treneriai, kurie sudaro individualią programą ir kasdien kontroliuoja, kaip jūs ją vykdote. Bendrauti galima ir nuotoliniu būdu, gaunant visą medžiagą internetu. Kiekvieną savaitę arba net kiekvieną dieną jums reikės parašyti ataskaitą, ką jūs valgėte ir kaip treniravotės. Trenerio ir dalyvių palaikymas padės jums nemesti „tobulo kūno“ projekto.

Antras variantas – suburti savo sėkmės grupę. Socialiniuose tinkluose galima sukurti uždarą grupę ir sukviesti visus, kurie nori dirbti su savimi. Joje jūs galėsite dalintis savo sėkmės istorijomis, aptarinėti sunkumus ir aktyviai palaikyti vienas kitą. Tokių grupių privalumas – didelė socialinė motyvacija nemesti kalorijų skaičiavimo, sveikos mitybos, saldumynų ribojimo ir sporto.

3) Sisteminis metodas – sportas ir sveika mityba

Pats veiksmingiausias būdas. Daugelis tikisi stebuklo – per savaitę numesti 10 kg, o po to ir toliau persivalgyti kaip anksčiau, bet kad nereikalingas svoris negrįžtų. Jūs juk suprantate, kad taip nebūna? Tokius klausimus, kaip „Kokios lieknėjimo tabletės saugios“, taip pat vertėtų atmesti. Radikalios dietos ir riebalų deginimas tabletėmis nesuteiks jums idealaus kūno visam gyvenimui. Įtraukite į savo racioną daugiau baltymų, atsisakykite greitųjų angliavandenių, paprašykite trenerio sudaryti jums treniruočių programą ir sportuokite tris kartus per savaitę. Šie paprasti žingsniai neabejotinai užtikrins norimą rezultatą.

Saugaus lieknėjimo tempai:

· 500−900 g per savaitę

· 2−3 kg per mėnesį

Jei dietos aprašyme žadamas greitesnis lieknėjimas, žinokite, kad išlaikyti pasiektą rezultatą bus sunku. Saugiai sulieknėti įmanoma, tik ne taip greit, kaip dauguma mūsų nori. Svarbiausia – rasti motyvaciją ir užsitikrinti palaikymą, kuris padės nemesti tikslo pusiaukelėje. Nesitikėkite greitų rezultatų, ruoškitės sistemingai dirbti su savimi, ir rezultatas ateis!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)