Juk žiemos Lietuvoje ilgos, o daugiau laiko praleidžiant namuose, tos pačios sienos spėja įkyrėti. Nepriklausomai nuo metų laiko, taip gera sugrįžti į jaukumu spinduliuojančius namus, tiesa? Juos kuriant visai nebūtina išleisti daug pinigų. Otto.lt dizaineriai pranešime spaudai dalinasi paprastais, nesudėtingai įgyvendinamais sprendimais, kaip nebrangiai atnaujinti namų interjerą.

Visų pirma – apsvarstykite, kokių pokyčių namuose norite. Koks interjeras jums gražus, kokios spalvos patinka, kokie patogumai svarbiausi? Kokiose erdvėse praleidžiate daugiausia laiko, kiek pinigų galite skirti atsinaujinimui? Apgalvokite tai, kas svarbu, pasitarkite su artimaisiais, paieškokite jums patinkančių interjero pavyzdžių. Beje, esant labai ribotam biudžetui, namus galite atnaujinti po truputį: išsirinkite vietą, kur praleidžiate daugiausia laiko arba tą, kurioje labiausiai norite pokyčių ir... pradėkite.

Svetainės interjero atnaujinimas

Mažiau daiktų – daugiau patogumo. Svetainėje neretai prisikaupia mažai reikalingų daiktų, smulkių nenaudojamų baldų... Jei galite, rekomenduojama juos pašalinti, tokie daiktai labai apkrauna erdvę, tada trūksta vietos. Taigi, pirmasis žingsnis atsinaujinimo link – tiesiog esamos erdvės sutvarkymas. Gal net nuspręsite perstumdyti svetainės baldus?

Tapetai – vis dar madingas ir praktiškas pasirinkimas. Jų dėka galite visai pakeisti kambario interjerą, vizualiai padidinti arba sumažinti erdvę. Beje, galite atnaujinti ne viso kambario, o vienos sienos tapetus – toks sprendimas ne tik bus ekonomiškas, bet ir suteiks kambariui naujų spalvų, atrodys moderniai.

Interjeras

Ieškote dar paprastesnio sprendimo? Neturintiems galimybės pertapetuoti kambarį specialistai siūlo erdvę pagyvinti nedidele sieninių tapetų juosta arba tiesiog durų tapetu. Taip suteiksite svetainės interjerui akcentą neįdėdami daug pastangų.

Senų baldų atnaujinimas. Jeigu esami baldai atrodo nusidėvėję, juos paprastai atnaujinsite įsigiję ar patys pasisiuvę specialius užvalkalus (kėdėms, foteliams ar sofoms). Sutaupysite, o baldai atrodys visai naujai. Be to, pasirinkę kitos spalvos užvalkalą pakeisite ir kambario interjerą.

Kilimai, kilimėliai... Nedidelis ilgo plauko kilimas, kilimėlis iš kailio – rinkitės tai, kas gražiausia jums. Net nedidelis kilimėlis kambariui suteiks jaukumo, pagyvins interjerą. Atkreipkite dėmesį, jog šviesios spalvos kilimai vizualiai praplečia erdvę, tamsios – sukoncentruoja dėmesį į jo vietą. Neutralių spalvų kilimai leidžia interjere atsiskleisti kitoms detalėms. Beje, praktiškiausi yra raštais marginti kilimai – ant jų mažiau matosi dėmės.

Dėmesys langams. Užuolaidos taip pat suteikia kambariui jaukumo ir privatumo. Svetainėje dažnai užtenka lengvų dieninių užuolaidų, kurias galite papuošti specialiais aksesuarais. Iš tiesų tinkamos užuolaidos gali puikiai užbaigti ir papildyti viso kambario interjerą. Pavyzdžiui, jeigu svetainėje vyrauja šalti tonai, šiltų atspalvių užuolaidos taps tikru erdvės akcentu.

Interjero detalės – svarbiausia. Taip, būtent smulkmenos iš tiesų sukuria harmoningą vaizdą. Galbūt turite nemažai knygų ir galite jas panaudoti kaip interjero detales? Jaukumo namams neabejotinai suteiks gražiai įrėmintos jūsų ir artimųjų nuotraukos, taip pat paveikslai, įvairūs jus įkvepiantys užrašai. Ant sofos padėtos pagalvėlės, dailus minkštas užklotas, kambarinės ar skintos gėlės, dubenėlis su vaisiais – smulkmenos padės susikurti jaukią ir jus atspindinčią visumą.

Interjeras


Miegamojo interjero atnaujinimas

Šioje erdvėje neabejotinai praleidžiate nemažai laiko. Svarbu, kad miegamajame jaustumėtės jaukiai, ramiai ir patogiai. Kokių pokyčių tam reikia?

Jeigu nuspręsite atnaujinti kambario sienas, miegamojo erdvei labiausiai tinka pasteliniai tonai, taip pat žalia, geltona, pilka, tamsiai mėlyna spalvos. Ryškias ir budinančias spalvas rekomenduojama rinktis tik kaip kambario akcentus. Drąsiai derinkite skirtingus tapetus. Pavyzdžiui, vieną sieną išklijavę raštais margintais tapetais galite kambariui suteikti prabangos pojūtį. Beje, tapetų akcentai tinka net tiems, kurių miegamajame kitos sienos yra tiesiog nudažytos.

Kilimėlis prie lovos – beveik privalomas daiktas miegamajame. Juk daug maloniau išlipus iš lovos pėdomis liesti minkštą kilimą, o ne šaltas grindis, tiesa?

Vienas paprasčiausių būdų atnaujinti miegamojo interjerą – įsigyti naują patalynę ir lovatieses. Būtent lovatiesė gali tapti spalviniu akcentu arba, priešingai, nuslopinti ryškumą ir suteikti daugiau jaukumo, švelnumo. Nepamirškite ir keleto priderintų pagalvėlių.

Detalės, detalės... Būtent jos ir sukuria visumą. Galbūt jūsų miegamąjį papuoštų kosmetinis staliukas? Veidrodis su lentyna? Jaukumo suteikianti širma? Nauja stalinė lempa? Įrėmintos asmeninės jūsų šeimos nuotraukos? Apgalvokite, kokios detalės galėtų įnešti naujos energijos, tačiau neperkrauti kambario ir būti patogios. Jeigu miegamojo erdvė ir taip nedidelė, geriausiu atsinaujinimu gali tapti tiesiog medinių spintelių perdažymas ar paprasta, jūsų gyvenimo būdą atspindinti sienos dekoracija.

Virtuvės atnaujinimas

Kaip ir kitose erdvėse, svarbiausia susitvarkyti ir išmesti nereikalingus, nenaudojamus daiktus. Tuo tarpu gražius virtuvinius prietaisus, indelius ar tam tikrus indus galite laikyti matomose vietose – jie puikiai papildys interjerą.

Pabodo tos pačios virtuvinės spintelės? Atnaujinkite jas! Švitriniu popieriumi nušveiskite nešvarumus ir senus dažus, perdažykite ir nulakuokite. Jeigu medis dar nėra visai susidėvėjęs, spintelės atrodys kaip naujos. Svarbiausia prieš dažant uždengti kitus paviršius, grindis – juk nenorite dažų dėmių ten, kur jų visai nereikia.

Tapetai virtuvėje? Kodėl gi ne! Žinoma, nekalbame apie visų virtuvės sienų ištapetavimą. Tačiau jeigu jūsų virtuvės sienos yra vienspalvės, keli ornamentais marginto tapeto akcentai tikrai suteiks erdvei naujų spalvų.

Virtuvės interjerą atnaujinsite ir pakabinę romanetes. Žiemą jos sulaiko nuo langų šaltį, vasarą saugo nuo karščio, be to, patalpa nepraranda apšvietimo. Virtuvėje reikėtų rinktis dienines, šviesias romanetes. Beje, jos iš tiesų lengvai plaunamos, tad nesijaudinkite dėl praktiškumo.

Paprasčiausias būdas vizualiai atnaujinti virtuvę – įsigyti naują staltiesę, padėkliukų rinkinį, taip pat – dailius indelius produktams laikyti. Pavyzdžiui, stikliniuose induose laikomi įvairiaspalviai makaronai gali tapti puikiu akcentu! Pamerkite kvapnių pavasarinių gėlių, į dubenį pridėkite vaisių – būtent tokios smulkmenos ir sukuria jaukią visumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)