Apie konkursą naujiems matuokliams pirkti buvo kalbama nuo praėjusio rudens, tačiau konkursas turėtų būti paskelbtas tik gegužę.

Vilniaus miesto savivaldybės Saugaus miesto departamento direktoriaus pavaduotojas Julius Morkūnas tvirtino, kad užtruko konkurso sąlygų rengimas. Kol kas nežinoma, kada sostinė jau turės naujuosius matuoklius.

Taip pat neatskleidžiama, kiek tiksliai jų planuojama pirkti. „Sistemos apimtis turėtų būti ne mažesnė, nei buvo įdiegta anksčiau“, – atsakyme DELFI nurodo J. Morkūnas.

Pasiteiravus, galbūt nuo praėjusių metų pasikeitęs finansavimas, kai savivaldybė tiesiogiai nebegauna dalies lėšų, surinktų už baudas, nebeskatina steigti naujų matuoklių ir jais rūpintis jis atsakė: „Taip, pasikeitus finansavimo tvarkai, tiesiogiai savivaldybėms nepervedama dalis lėšų už surinktas baudas. Tačiau Vilniaus miesto savivaldybė suinteresuota, kad Vilniuje būtų greičio matuokliai, kadangi tai viena svarbiausių prevencijos priemonių, padedančių užtikrinti saugumą miesto gatvėse“.

Savivaldybės pateikiamais duomenimis, šiuo metu Vilniuje veikia 12 matuoklių. Iki šių metų pradžios mieste buvo 19 greičio matavimo prietaisų.

Tačiau septyni stovi neveikiantys, nes juos administravo bendrovė „Urbico“, su kuria sutartis baigėsi 2012 m. pabaigoje. Savivaldybė buvo prašiusi „Urbico“ prietaisus išmontuoti.

Atšyla oras, padidėja greitis

Policijos duomenimis, šiuo metu Vilniuje veikia 13 greičio matuoklių. Aštuoni iš jų fiksuoja pažeidimus važiuojant per raudoną šviesą ir matuoja greitį, o penki – tik greitį.

Šiemet Vilniuje užfiksuota 2955 greičio viršijimų. 2012 m., kai veikė 9 greičio matuokliai, nustatyti 14,3 tūkst. pažeidimai.

„Skaičiuojant vidutiniškai vienam mėnesiui, šiemet kol kas pažeidimų užfiksuojama mažiau, todėl kad dar buvo žiema. Tik orai atšyla, iš karto pasipila pažeidimai, nes didėja greitis. Matome, kad mieste greičiai didėja, daugėja greitį viršijančių daugiau nei 50 km/val. Juk matosi, kaip važinėja mašinos. Jeigu Geležinio vilko gatve važiuoji 60km/val., aplenkia tarsi stovintį”, – DELFI sakė Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus paieškos poskyrio viršininkas Šarūnas Oleknavičius.

Paklaustas, kodėl, jo manymu, vairuotojai taip greitai važinėja, jis atsakė: „Išprotėję, nežinau, kaip dar paaiškinti“.

Š. Oleknavičius pripažino, kad greičio matuokliai yra viena iš efektyviausių priemonių kovojant su mėgėjais palakstyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)