Jau kelintus metus vykstantis projektas skirtas skatinti senų transporto priemonių savininkus priduoti jas teisėtiems transporto priemonių tvarkytojams perdirbti. Projekto metu taip pat siekiama iš daugiabučių gyvenamųjų namų kiemų ir kitų viešų vietų pašalinti senus, dažniausiai nebevažiuojančius automobilius, taip pat užkirsti kelią neteisėtai veikiantiems senų automobilių surinkėjams ir ardytojams, taip apsaugoti aplinką nuo taršos ir nelegaliais sąvartynais nepaversti pakelių ir nuošalesnių vietų, įgyvendinti Aplinkos ministerijos nustatytus aplinkosauginius reikalavimus.

Nuo rugsėjo 4 iki lapkričio 29 dienos vyksta „Mes rūšiuojam. Daugiau erdvės kiemuose“ projekto akcija, kurios metu asmenų, pridavusių savo senas transporto priemones teisėtiems tvarkytojams, laukia įvairūs vertingi prizai – privalomasis vairuotojų civilinės atsakomybės draudimas metams, kino bilietai, elektriniai virduliai, baldai ir kitos dovanos. Projekto organizatoriai taip pat ragina visus savivaldybės gyventojus nebūti abejingus mus supančiai aplinkai ir pranešti apie bendrojo naudojimo teritorijose be priežiūros paliktus nebenaudojamus automobilius bei nelegalius transporto priemonių ardytojus, kurie automobilius ardo neturėdami tam teisės, t. y. be leidimų ir licencijų.

Norintys priduoti savo nebenaudojamą automobilį arba pateikti informaciją apie kiemuose be priežiūros paliktus nebenaudojamus automobilius ar nelegalius transporto priemonių ardytojus, turėtų skambinti tel. 8 600 900 30 arba rašyti el.paštu atliekos@gia.lt. Akcijos metu nenaudojami automobiliai bus nemokamai (už teigiamą rinkos vertę turinčią transporto priemonę savininkui bus sumokėta) išgabenti iš jų buvimo vietos, išrašyti visi būtini dokumentai, o pakartotinai nepanaudojamos atliekos sutvarkytos pagal visus teisės aktų reikalavimus.

Gyventojai ir įmonės, tinkamai nepasirūpinę savo senais, neeksploatuojamais automobiliais, teršia aplinką, nusižengia teisės aktų reikalavimams ir gali būti baudžiami už aplinkos taršą, todėl rekomenduojama visiems pasinaudoti galimybe ir projekto metu atsikratyti nebevažiuojančiu automobiliu.

Pavasarį vykusios akcijos metu teisėtiems automobilių tvarkytojams buvo perduotos 249 eksploatuoti netinkamos transporto priemonės. Iš visų asmenų, pridavusių savo senus automobilius, burtų keliu buvo išrinkta 15 laimingųjų, kuriems atiteko projekto partnerių įsteigti prizai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)