Kaip skelbiama policijos departamento svetainėje internete, efektyvinant transporto priemonių, dalyvaujančių viešajame eisme, padangoms keliamų reikalavimų naudojimo kontrolę, nuo šių metų gegužės mėnesio policijos pareigūnai naudoja nustatyta tvarka įteisintus ir metrologines patikras turinčius skaitmeninius gylmačius padangų protektoriaus rašto gyliui matuoti.

Lapkričio 5-10 d. LKPT pareigūnai prevencinių priemonių metu patikrino 683 lengvuosius automobilius, iš jų 112 (16 proc.) buvo su vasarinėmis padangomis.

Lapkričio 11-15 d. su vasarinėmis padangomis dar buvo 10,7 proc. patikrintų transporto priemonių, o lapkričio 16-21 d. tarp visų patikrintų transporto priemonių tik 3 - su vasarinėmis padangomis.

Šalies keliuose šių metų lapkritį policija išaiškino 62 Kelių eismo taisyklių pažeidimus, kai asmenys vairavo transporto priemones, kurių padangos neatitinka nustatytų techninių reikalavimų.

LKPT duomenimis, šiais metais dėl slidžių kelių įvyko 74 eismo įvykiai, kuriuose žuvo 11 ir buvo sužeista 120 žmonių. Slidi kelio danga buvo ir 458 techninių eismo įvykių priežastimi.

Dėl grėsmės eismo saugumui ir neatitikimo nustatytiems techniniams reikalavimams šį (lapkričio) mėnesį privalomosios techninės apžiūros dokumentai buvo anuliuoti 68 transporto priemonėms, 22 proc. atvejų - dėl naudojamų padangų, kurios neatitinka nustatytų reikalavimų.

Policija primena, kad nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d. lengvųjų automobilių (M1 klasė) naudojamų padangų protektoriaus rašto gylis turi būti ne mažesnis kaip 3 milimetrai, o motorines transporto priemones ir priekabas su vasarinėmis padangomis eksploatuoti draudžiama.

Su dygliuotomis padangomis galima važiuoti nuo lapkričio 1 d. iki balandžio 10 d. Naudojant tokias padangas, ant automobilio galo turi būti priklijuotas nustatytas skiriamasis ženklas.

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad naudojant padangas, kurios neskirtos važiuoti žiemą, gali būti panaikintas privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimas.

Akcentuojama, kad netinkamos padangos gali kelti grėsmę eismo saugumui, t. y. būti viena iš eismo įvykio priežasčių, lemti jo padarinius. Dėl to policija šalies keliuose ir toliau tęs specialiąsias priemones, kurių metu dėmesys bus skiriamas transporto priemonių techninei būklei, taip pat ir naudojamų padangų atitikimui techniniams reikalavimams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)