Teigiama, kad vidutiniškai nugrandyti apšalusius langus prireikia 3 minučių. Vis dėlto net ir toks atrodytų trumpas procesas kainuoja tiek, kad jeigu sudėtume visų vairuotojų per šį laiką sudegintų degalų kiekį, jo užtektų nuvažiuoti 300 mln. mylių (apie 480 mln. km).

Tyrimą atlikusi kompanija „Direct Line Car Insurance“ pastebi, kad tuščiai eikvojami degalai nėra vienintelė bėda. 42 proc. apklaustųjų pripažino, kad grandydami apšalusius langus įprastai palieka automobilį be priežiūros, nors rakteliai ir būna užvedimo spynelėje. Pabrėžiama, kad taip automobilis atsiduria potencialiu vagišių taikiniu.

„Atsižvelgiant į tai, kad nuo 2007 m. degalų kainos išaugo daugiau nei 40 proc., tampa dar svarbiau pagalvoti apie alternatyvius būdus, kurie padėtų atitirpdyti jūsų automobilį. Be to, nereikėtų pamiršti, kad jokiu būdu negalima palikti užvesto automobilio be priežiūros. Dauguma mūsų rytais skubame ir galvojame, kad palikę automobilį su įjungtu varikliu dar galime trumpam užbėgti namo kažką nuveikti ir taip sutaupyti laiko. Vis dėlto jeigu tokiomis aplinkybėmis būtų pavogtas automobilis, draudimas gali ir negalioti“, – sakė „Direct Line Car Insurance“ vadovas Steve'as Price'as.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)