„Prieš vairuotoją palaipsniui iškylantis apie 15 m aukščio paveiksliukas – rimtas įspėjimas. Šiemet tokiais trimačiais lipdukais – krepšinio kamuoliais – bus paženklinta apie 50 prie mokyklų esančių pavojingiausių miesto perėjų. Tačiau kaskart ieškodami vis naujų būdų, kaip kovoti su greitį viršijančiais gyventojais, turime nepamiršti, jog mūsų vaikų saugumas priklauso nuo mūsų pačių sąmoningumo, vairavimo kultūros. Prašau vairuotojus būti itin dėmesingais, atidžiais ne tik rugsėjį, bet ištisus metus“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Be atnaujintų pėsčiųjų perėjų, įrengta 15 naujų, taip pat 21 naujas greitį mažinantis kalnelis prieš perėjas ir pavojingose gatvių vietose, 7 vietose įrengti nauji automobilių kelių atitvarai, 5 nereguliuojamose perėjose įrengtos papildomos surenkamos saugumo salelės, reguliuojamose pėsčiųjų perėjose ir sankryžose įrengti 64 geltoni įspėjamieji skydai „Pėsčiųjų perėja”, pėsčiųjų perėjos pažymėtos mirksinčiais atšvaitais su saulės baterijomis, tokie mirksintys atšvaitai įrengti pėsčiųjų perėjų saugumo salėlėse. Geltoni įspėjamieji trikampiai su „Apsaugok mane” ženklu sostinės vairuotojų dėmesį atkreips 678 vietose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją