Pernai buvo nustatyta beveik 16 tūkst. tokių sukčiavimo atvejų, o pareigūnai žadėjo laikytis dar griežtesnės tvarkos.

Ši nuskambėjusi istorija ne tiek išgąsdino sukčiaujančius asmenis, kiek suklaidino neįgaliuosius. Kai kurie jų teigė girdėję, kad nuo šiol neįgaliųjų lipdukai išduodami tik Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyboje dirbančios medicinos komisijos.

Tad susiruošęs šį lipduką įsigyti septyniasdešimtmetį perkopęs klaipėdietis šeimos gydytojos pareikalavo išduoti siuntimą į medicinos komisiją dėl lipduko.

Sunkiai vaikščiojantis vyras, daugiau nei 20 metų turintis neįgalumą, teigė besibaiminąs patekti į policijos nemalonę.

„Nors mano mašina – trandalietas, bet kartais reikia kur nors nuvažiuoti“, – pasakojo klaipėdietis.

Tačiau šeimos gydytoja vyrui prašyto siuntimo nedavė. Žmogus gerokai sutriko, nesumodamas, kaip išsiimti neįgaliųjų automobilio statymo kortelę.

Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos Klaipėdos skyriaus vedėja Olga Kulik paaiškino, kad jokių pokyčių nėra ir galioja senoji neįgaliems vairuotojams nustatyta tvarka.

Jiems išduodama tam tikros formos kortelė su nuotrauka, be kurios neįgaliojo lipdukas ant automobilio negalioja. Šios kortelės pradėtos išdavinėti nuo praėjusių metų pradžios.

Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos Klaipėdos dokumentų registravimo skyriaus vedėjas Mindaugas Gylys patikslino, kad norint išsiimti neįgalaus vairuotojo kortelę nėra būtina medicinos komisija, jeigu neįgalumas buvo nustatytas anksčiau. Tad nereikalingas ir šeimos gydytojo siuntimas.

Neįgalusis turėtų kreiptis į tarnybą, kur būtų peržiūrėtas jo prašymas išduoti šią kortelę. Jeigu žmogus atitinka tam tikrus keliamus kriterijus, jam tokia kortelė išduodama. O neįgaliojo lipduką, kaip ir anksčiau, žmogus bet kuriame kioske ar prekybos centre turi nusipirkti pats.

Pernai uostamiestyje išduota per 600 neįgaliųjų automobilių statymo kortelių.