Pasak „Jauno vairuotojo“ organizacijos atstovų, kurie inicijavo šią peticiją ir kurią jau pasirašė svarbiausios už eismo saugumą atsakingos Didžiosios Britanijos organizacijos, automobilio vairavimas yra potencialiai vienas pavojingiausių ir labiausiai atsakingas veiksmas, kurį atlieka asmuo.

„Mokytis vairuoti turi būti skirta kur kas daugiau laiko nei trunka dabar. Ir pradedant nuo jaunesnio amžiaus nei dabar, kadangi jaunesni moksleiviai informaciją apie saugų eismą priima kur kas geriau nei baigę mokyklą“, - sako viena iš organizacijos „Jaunas vairuotojas“ atstovių Kim Stanton.

Organizacija pabrėžia, kad nesiekia sumažinti amžiaus cenzo, nuo kurio būtų leidžiama vairuoti (D. Britanijoje prie vairo galima sėsti nuo 17 metų), tačiau nori, kad ketinantys laikyti egzaminus vairuotojo pažymėjimui gauti jau turėtų pagrindines žinias apie saugų eismą.

Statistika rodo, kad net vienas iš penkių jaunų vairuotojų patenka į eismo įvykį, praėjus vos šešiems ar mažiau mėnesių nuo vairuotojo pažymėjimo įgijimo. Taip pat net ketvirtadalis 15-19 metų jaunuolių mirčių yra susiję su eismo įvykiais. Didžiojoje Britanijoje eismo įvykiuose, kuriuos sukelia jauni vairuotojai, kasmet žūva apie 400 žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)