Norėdama pagerinti eismo saugumą ir sumažinti eismo įvykiuose sužalojamų žmonių skaičių Alytuje Saugaus eismo komisija nusprendė kreiptis į miesto tarybą su siūlymu rekonstruoti šviesoforus penkiose miesto vietose: Sudvajų gatvės ir Sveikatingumo tako, Vilniaus bei S. Dariaus ir S. Girėno gatvių, Lauko ir A. Jonyno gatvių, Pulko ir Jotvingių gatvių bei Naujosios ir Statybininkų gatvių sankirtose.

Kaip teigė Saugaus eismo komisijos narys, Alytaus autoklubo vadovas Rimvydas Anusauskas, minėtose vietose siūloma nukabinti esamas žalias sekcijas, leidžiančias vairuotojams sukti į dešinę ir degant raudonam šviesoforo signalui, o vietoje jų įrengti šviesoforus su šviečiančiomis rodyklėmis.

„Tai reiškia, kas degs šviesoforo signalas, leidžiantis važiuoti tiesiai ir kartu žalia rodyklė, leidžianti sukti į dešinę. Tačiau prie perėjos atėjus pėsčiajam ir paspaudus mygtuką, vairuotojui deganti papildoma žalia rodyklė užges. Tokiems šviesoforams įrengti ir planuojama prašyti tarybos skirti lėšų“, - kalbėjo R. Anusauskas.

Anot jo, tokia sistema jau kelerius metus veikia Lenkijoje, kur buvo nuimtos lentelės su žalia rodykle, o vietoje jų įrengta papildoma šviesoforo dalis, su užsidegančia žalia rodykle.

Taip pat, atsižvelgiant į neįgaliųjų visuomeninių organizacijų rekomendacijas, planuojama šviesoforais reguliuojamose perėjose sumontuoti garso signalus, ties perėjomis perkloti šaligatvius padidinant nuolydžius ir įrengti akliesiems skirtas juostas iš iškilių trinkelių ir plytelių.

Ar šiems darbams atlikti ir šviesoforams rekonstruoti reikalingų lėšų bus skirta, spręs Alytaus miesto savivaldybės taryba.