Elektrėnuose esančios vaizdo stebėjimo kameros anksčiau užfiksavo chuliganišką pasivažinėjimą keturračiu ant užšalusių Elektrėnų marių. Aiškinantis įvykio aplinkybes ir peržiūrėjus šalia marių esančios vaizdo stebėjimo kameros užfiksuotus vaizdus, nustatytas vairuotojas – Elektrėnų gyventojas M. Č., kuris ant ežero ledo, chuliganiškai vairavo neįregistruotą keturratį, nedėvėjo šalmo. M. Č. pavojingai keitė važiavimo kryptį, elgėsi lengvabūdiškai ir nerūpestingai, todėl transporto priemonė tapdavo nevaldoma, slysdavo ledu į šonus, taip sukeliant pavojų kitų žmonių saugumui.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariate už pažeidimus M. Č. skirta 1200 Lt bauda su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu 14 mėnesių. Šis nutarimas dar gali būti skundžiamas.

Praėjusių metų pabaigoje Elektrėnų savivaldybės tarybos sprendimu Elektrėnuose ir Vievyje viešose vietose buvo įrengta 14 vaizdo stebėjimo kamerų. Jų pagalba fiksuojami vaizdai yra neginčytini teisės pažeidimų įrodymai.

Viešųjų erdvių stebėjimas leidžia kurti ne tik saugesnę aplinką, bet ir padeda policijai operatyviau reaguoti į įvykius. Vien šių metų sausio-vasario mėnesiais užfiksuoti 37 teisės pažeidimai, vienu atveju atskleista nusikalstama veika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)