Teisingumo ministro Juozo Bernatonio teigimu, pagal parengtą projektą, transporto priemonės vairavimas esant neblaiviam ar apsvaigusiam nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų būtų baudžiamas bauda, areštu arba laisvės apribojimu iki vienerių metų.

Pasak ministro, tai nereiškia, kad už grotų būtų siunčiamas kiekvienas sulaikytas išgėręs ar kitaip apsvaigęs vairuotojas – esą bausmės dydį nustatytų teismas, atsižvelgdamas į nusikaltimo aplinkybes.

Bene svarbiausias šių pataisų aspektas – toks vairuotojas jau būtų teistas, o tai vėliau sukeltų visai kitokius padarinius nei administracinė bausmė, nors ir griežta.

DELFI primena, kad Lietuvoje šiuo metu laisvės atėmimu gali būti baudžiami tik tie neblaivūs vairuotojai, kurie sukėlė eismo įvykį, kurio metu žuvo žmogus arba buvo sutrikdyta kito žmogaus sveikata. O pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą (ATPK) už keletą Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų numatytas areštas iki 30 parų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (389)