Lėšų nuspręsta skirti iš Klaipėdos administracijos direktorės fondo rezervo.

„Tai yra vieno iš greitį slopinančio kalnelio padaryta žala. Žmonės nesikreipė į teismą, tačiau mes pripažįstame, kad žala buvo padaryta“, – sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Šią žiemą daugybė klaipėdiečių vairuotojų keikė kelininkus, kurių sniego valymo technika buvo atplėšusi ne vieną gatvės kalnelį.

Minijos gatvėje vasaryje atplyšęs greitį slopinantis klanelis pavojingai stypsojo tol, kol vienas nepasikentęs vairuotojas paskambino Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko žmonai Ingai.

Klaipėdietis apie įvykį mėgino pranešti Bendrajam pagalbos centrui, tačiau niekas veiksmų nesiėmė.

Šioje gatvėje atplyšęs kalnelis yra sugadinęs vieno klaipėdiečio automobilį. Dar vienas nelaimingas atsitikimas nutiko Baltijos prospekte.

Klaipėdos savivaldybės tarybos kolegija trečiadienį pritarė siūlymui skirti 641 litą gyventojų patirtai žalai apmokėti.

„Mes tikimės, kad geranoriškai šią žalą padengs kalnelius įrenginėjusi įmonė, nes kalneliai nebuvo kokybiškai įrengti“, – kalbėjo J.Simonavičiūtė.

Nors įstatymai numato, kad miesto gatvių savininkas yra savivaldybė ir ji yra atsakinga už tai, kad statiniai nepridarytų žalos gyventojams, tačiau mėginimai išsireikalauti kompensaciją dažniausiai žlunga.

Per metus savivaldybė gauna apie 20 prašymų kompensuoti miestiečių patirtą žalą dėl kelio duobių, atplyšusių klanelių ar atvirų lietaus kanalizacijos šulinių.