„Nuo 2008 m, kai prasidėjo pasaulinė finansų krizė, žmonės linkę investuoti į materialius dalykus, tokius kaip nekilnojamas turtas, automobiliai ir juvelyriniai dirbiniai. Dėl šios priežasties senovinių automobilių kaina auga ir niekada nesuklysi tokį nusipirkęs, – pasakoja M. Breweris, paklaustas apie tai, į kokį automobilį verta investuoti. – Jeigu kalbėtume apie modernias transporto priemones, tarkim, nuėjus į automobilių saloną, siūlyčiau dairytis į pagamintus „Volkswagen“ koncerno – „Škoda“, „Volkswagen“ ar „Audi“. „Volkswagen“ koncernas žinomas kaip patikimų ir paklausių automobilių gamintojas, todėl net ir parduodant naudotą šios grupės automobilį, jo vertė išlieka aukšta.“

Į klausimą, ką mano apie šiemet pasirodžiusias mašinas, M. Brewer yra kiek skeptiškas. Jo nuomone, šiuolaikinių automobilių gamintojai nebegamina išskirtinių automobilių. „Nemanau, kad po 30 ar 40 metų jausime tokią nostalgiją modernioms mašinoms, kokią dabar jaučiame senoviniams automobiliams. Šiais laikais dauguma automobilių gamintojų didžiausią dėmesį skiria jo praktiškumui, o ne dizainui. Automobilis dažniausiai yra tik transporto priemonė, skirta nuvykti į darbą, tvarkyti verslo reikalus ar nuvežti šeimos narius,“, – teigė M. Breweris.

Vis dėlto jis pripažįsta, jog šiuolaikinių automobilių kokybė yra išskirtinė: „Tokios aukštos kokybės automobiliai, kokie yra gaminami dabar, nebuvo gaminami niekada transporto istorijoje. Žinoma, pasitaiko įvairių atvejų, tačiau apskritai konkurencija tarp gamintojų yra labai arši ir dėl to laimi vartotojas. Prieš dešimtmetį tikrai nebūtume galėję įsigyti šeimos automobilio, turinčio oro kondicionierių, oro pagalves, navigacinę sistemą, lengvo lydinio ratlankius, du liukus, automatiškai atsidarančius langus ir elektroninius veidrodėlius. Šiandien šią įrangą turintis šeimos automobilis jau nieko nebestebina“.

Paprašytas išduoti paslaptį, kaip jis sugeba sėkmingai derėtis pirkdamas automobilį, M. Breweris pataria rasti silpnąsias automobilio arba pardavėjo vietas ir jas išnaudoti savo naudai: „Svarbu nuo verslo reikalų pereiti prie asmeninio bendravimo. Pavyzdžiui, jeigu pradinė transporto priemonės kaina yra 10 tūkst. svarų, jo pardavėjui galima pasiūlyti sumokėti 9 tūkst. svarų ir įtaigiai papasakoti, kaip už šiuos pinigus jis su šeima galės atostogauti penkių žvaigždučių viešbutyje. Jeigu pavyksta įtikinti pardavėją, kad tokios atostogos jam yra svarbios, dažniausiai pavyksta susiderėti ir dėl žemesnės kainos“.

Daugiau patarimų iš šio patyrusio automobilių prekeivio galite sužinoti naujajame „Wheelers Dealers“ sezone. M. Breweris ir Eddas China, pagrindiniai šio šou vedėjai, kiekvienoje serijoje gauna užduotį – nupirkti naudotą autmobilį, jį sutaisyti ir pelningai parduoti. M. Breweris, savo karjerą automobilių prekybos versle pradėjęs dar paauglystėje, suranda tinkamą transporto priemonę ir ją perleidžia į Eddo China rankas. Šis talentingas mechanikas sugeba naujam gyvenimui prikelti ir labiausiai sugadintą mašiną. Kai automobilis vėl gali leistis į keliones, charizmatiškasis vedėjų duetas jį išbando. Jeigu egzaminas išlaikytas, M. Breweris pradeda ieškoti automobilio pirkėjų.

Vienuoliktasis šios laidos sezonas žada būti ypatingas. Įtampa tarp laidos vedėjų išaugusi: Mike trokšta kuo didesnio pelno, todėl Eddui tenka tikri mechaniniai iššūkiai – nuo variklio rekonstrukcijos iki smulkiausių mechanizmų taisymo. Be to, šis sezonas bus ir jubiliejinis – 13-oje serijoje bus rekonstruojama 100-oji „Wheelers Dealers“ mašina. Kaip ir dera tikriems profesionalams, ji ne bet kokia, o daugiau nei šimto metų senumo Darracq type L, kurios detales galima rasti tik muziejuose.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)