Ilgiausiai šalyje gyvuojanti socialinės atsakomybės akcija „Apsaugok mane“ šiemet pasitinka 21-ą rudenį. Draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ (LD) kartu su Panevėžio miesto savivaldybe kviečia pasirūpinti moksleivių saugumu keliuose. Jau tapo tradicija, kad LD rugsėjį nemokamai apdraudžia kiekvieną moksleivį 5000 Eur nuo nelaimingų atsitikimų kelyje. Draudimas galioja visoje Lietuvoje ištisą parą, jei moksleivis keliaudamas pėsčiomis ar dviračiu nukentėtų eismo įvykyje.

„Džiaugiamės, kad šalyje veikia įmonė, kuri rūpinasi moksleivių saugumu. Kiekvienas rugsėjis tampa tam tikru iššūkiu mūsų visų eismo kultūrai. Vairuotojų dėmesingumas ir taisyklių laikymasis gali užtikrinti, kad mažieji eismo dalyviai mokyklą ar namus pasiektų saugiai. Artimiausiu metu mieste prie mokyklų bus pažymėtos perėjos „Apsaugok mane“ ženklu, kurį manau atpažįsta jau dauguma vairuotojų ir pėsčiųjų. Tikimės, jis atkreips vairuojančiųjų dėmesį ir padės išvengti nelaimių“, – teigia Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna.

Kol vaikai po atostogų sugrįš į ritmą ir prisimins saugaus eismo taisykles, LD ragina vairuotojus keliuose neskubėti ir rugsėjį vairuoti itin atidžiai.

„Vaikų saugumas keliuose, jų saugi kelionė į mokyklą, būrelį ar namo – visų suaugusiųjų rūpestis ir atsakomybė. Ir prieš 21-erius metus, kai inicijavome akciją „Apsaugok mane“, ir šiemet kreipiamės į Lietuvos vairuotojus – mūsų visų dėmesingumas ir taisyklių laikymasis užtikrina, kad mažieji eismo dalyviai, neretai po ilgųjų vasaros atostogų išsiblaškę ir mažiau atidūs, pasieks mokyklą ar namus saugiai. Raginame visus tėvelius savo vaikams prieš naujus mokslo metus priminti elementarius, bet kartais gyvybiškai svarbius dalykus – kaip tinkamai pereiti perėją be šviesoforo, kodėl negalima eiti per gatvę degant geltonam šviesoforo signalui, kaip teisingai vestis dviratį per perėją. Tai gali padėti vaikui reikiamu metu priimti teisingą sprendimą“, – kalba „Lietuvos draudimo“ Panevėžio skyriaus vadovas Juozas Trečiokas.

Akcija „Apsaugok mane“ vyksta nuo 2000-ųjų. Skaičiuojama, kad šiemet Lietuvos miestuose ir miesteliuose specialiu akcijos ženklu bus paženklinta apie 1 tūkstantį prie mokyklų esančių perėjų, bus apdrausta daugiau kaip 320 tūkst. moksleivių.

„Draudimo apsauga mokyklinio amžiaus vaikams įsigalios automatiškai pačią pirmą mokslo metų dieną, dėl to tėveliams nieko daryti nereikia. Svarbiausia, kad jei moksleivis keliaudamas pėsčiomis ar važiuodamas dviračiu šį rugsėjį pateks į eismo įvykį, apie tai reikia pranešti telefonu 1828. Užregistravus įvykį, bendrovės specialistai išsamiai paaiškins, ką daryti toliau“, – sako J. Trečiokas.

Panevėžyje „Apsaugok mane“ ženklu artimiausiu metu bus paženklinta 21 perėja prie miesto mokyklų, pažymėti 65 akcijos ženklai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)