„Važiuodamas Likiškėlių, Jazminų, Raudonkalnio ir Jurgiškių gatvių sankryžoje turėjau apvažiuoti stiklo šukes, kad nepradurčiau padangų. Nesuprantu, kodėl iki šiol nepasirūpinta, kad šukės būtų pašalintos nuo kelio. Eismo įvykis šioje vietoje įvyko dar vakar, vėlyvą vakarą“, – piktinosi alytiškis mikroautobuso vairuotojas Gediminas.

Eismo įvykis, kurio metu buvo apgadinti automobiliai, įvyko antradienį po 22 valandos. Vairuotojai policijos nekvietė, niekas nenukentėjo, tik užpildė eismo įvykio deklaracijas ir išsiskirstė. Ant važiuojamosios kelio dalies liko tik pažirusios stiklų šukės, kurių pilna buvo dar ir trečiadienį priešpiet.

Alytaus miesto savivaldybės miesto ūkio skyriaus vedėjo pavaduotoja Palmira Raškauskienė teigė, kad apie iki šiol ant kelio pažirusias stiklų šukes Vidzgirio mikrorajone niekas neinformavo.

Tokioje situacijoje patys vairuotojai turėtų būti atsakingi ir paskambinę bendruoju pagalbos telefonu pranešti, kad reikia nuo važiuojamosios kelio dalies surinkti stiklų šukes, išsiliejusius degalus ar alyvą“, – sakė P. Raškauskienė.

Alytaus miesto gatvių valymą mechanizuotu būdu vykdo bendrovė „Raguvilė“, kuri užtikrina, kad gatvėse nebūtų medžių šakų, lapų, šiukšlių, purvo bei atliekų.

Jos darbų vadovas Mindaugas Skestenis teigė, kad gatvės valomos nuolat, apie įvykusi eismo įvykį daugiausiai praneša eismo dalyviai, policija.

„Žmonės nesivargina policijai pranešti apie keliuose atsirandančias kliūtis. Tiek eismo įvykių dalyviai, tiek kiti kliūtis pastebėję asmenys turėtų būti pilietiškesni ir apie tai informuoti. Mes turime susidarę grafikus, kokiais maršrutais, keliais turime pravažiuoti kiekvieną dieną ir patikrinti gatves, jas sutvarkyti. Po kiekvieno eismo įvykio vykstame į vietą viską sutvarkyti. Vidzgirio mikrorajone stiklo šukių jau nebėra“, – patikino trečiadienio popietę kalbintas M. Skestenis.