Tokiu būdu „nulaužus“ signalizaciją, įprastai naktį, niekieno netrukdomi ilgapirščiai pavagia pasirinktą automobilį iš stovėjimo aikštelės arba iš namo kiemo. Draudikai ragina automobilių savininkus nebūti abejingais „streikuojančiai” signalizacijai, jei ji nesuveikia tuoj pat, kai tik paliekate automobilį stovėjimo aikštelėje, prie prekybos centro, plovykloje ar kitoje viešoje vietoje.

Tikėtina, kad būtent tuo momentu vagys kopijuoja nuotolinio signalizacijos pultelio duomenis arba blokuoja imobilizatorių, kad vėliau galėtų susekti ir pavogti automobilį. Didelė tikimybė, kad tokiu būdu pavogti automobilio nepavyks, jeigu automobilyje bus įrengta ne tik gamyklinė, bet ir papildoma saugos įranga.

Keletas patarimų, kurie tokiu atveju gali padėti apsaugoti automobilį nuo vagystės:

- Pastatykite automobilį į kitą stovėjimo aikštelę, jei mėginant jį užrakinti signalizacija nesuveikia iš pirmojo karto – lyg „užsikirstų”. Tikėtina, kad netoliese yra vagys, kurie nuskaito automobilio signalizacijos kodus arba trukdo įjungti automobilio signalizaciją, galbūt net neutralizuoja nuo vagystės apsaugantį imobilizatorių.

- Pasirūpinkite, kad automobilyje būtų įrengta papildoma saugos įranga, nepasikliaukite vien gamykliniu arba įgaliotojo prekybos agento siūlomu komplektu, nes automobilių gamintojai visai Europos teritorijai siūlo suvienodintus saugumo užtikrinimo sprendimus, o tai didina jų iššifravimo riziką.

- Nėra signalizacijos, kurios nebūtų galima „įveikti”. Svarbu tai, kiek laiko ir pastangų prireiks vagims. Papildoma saugos sistema prailgina laiką, kurio reikia vagims, norintiems pavogti automobilį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją