Žiemą gatvėse matome skersai posūkius įveikiančius automobilius, taip pat stovėjimo aikštelėse „saulutes“ piešiančias mašinas. Taip jauni vairuotojai džiaugiasi žiemos malonumais. Kartais tai daroma iš chuliganiškų paskatų, kartais – ir siekiant tobulinti vairavimo įgūdžius. Tokie veiksmai gali patraukti ir policijos pareigūnų dėmesį bei užtraukti administracinę atsakomybę.

„Jeigu taip daroma viešajame eisme, mes tai vertiname neigiamai. Tai kelia pavojų ir viešajame eisme reikia laikytis KET. Žinoma, daug kas priklauso ir nuo to, ar taip vairuotojas bando pagerinti savo įgūdžius, ar taip rodo nepagarbą visuomenei. Atitinkamai pagal tai pažeidimas ir yra kvalifikuojamas“, - sakė LKPT Administracinės veiklos skyriaus vyriausiasis specialistas Rytis Vosylius.

Jis įspėjo, kad už chuliganišką vairavimą gresia bauda nuo 1 tūkst. iki 2 tūkst. Lt su teisės vairuoti atėmimu nuo 1 iki 2 metų.

TV laidos „Ne vienas kelyje“ siužete policijos atstovai pasakoja, kada pareigūnai vairuotojų manevrus vertina kaip mokymąsi, o kada – kaip pavojingą vairavimą.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ galite žiūrėti sekmadieniais, 17 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)