Dauguma ne tik lengvųjų automobilių, bet ir sunkiasvorius krovinius gabenančių vilkikų dabar turi puikiai veikiančias oro kondicionavimo sistemas, tačiau vasaros karščiai vairuotojams vis tiek gali būti klastingai pavojingi. Tokias išvadas padarė Vokietijos automobilių klubo ADAC ekspertai ir medikai. Pasak jų atliktos analizės, nors oro kondicionavimo įranga atvėsina automobilio kabinos vidų, tačiau tikriausiai ne visi vairuotojai žino, jog temperatūrų skirtumas tarp aplinkos išorės ir transporto priemonės vidaus gali skirtis ne daugiau kaip šešis laipsnius. Todėl ADAC specialistai pataria oro kondicionavimo įrangą nustatyti taip, kad ji nepūstų per šalto oro srauto, nes jis tokiu atveju garantuoja sveikatos sutrikimus – geriausiu atveju slogą ar gerklės uždegimą, be to, per daug apkrauna automobilio įrangos oro cirkuliacijos sistemą.

Vasaros karščiai ilgą laiką vairuojant transporto priemonę, gali sukelti širdies ritmo ir kraujo apytakos sutrikimus. Atsižvelgiant į tai, ADAC ekspertai pateikia šiuos naudingus patarimus, kurių laikymasis gali padėti vairuotojams išvengti problemų ilgalaikėse kelionėse.

Ypač svarbu, kad organizmas karščių metu gautų pakankamai skysčių. Pasak medikų, tam idealiai tinka mineralinis vanduo, praskiestos vaisių sultys ir šalta arbata. Patariama nevartoti daug kavos, kadangi ji tik trumpam padidina žvalumą, o po to kofeino turintis gėrimas vėl sukelia nuovargio pojūtį.

Ilgose kelionėse vairuotojams labai svarbu reguliariai daryti poilsio pertraukas ir nesudėtingus kūno mankštos pratimus. Tuomet pagerėja bendra organizmo kraujotaka ir vairuotojas vėl gali saugiai tęsti kelionę.