Pasak Lietuvos automobilininkų sąjungos prezidento, Alytaus autoklubo direktoriaus Rimvydo Anusausko, naujos transporto priemonių kontrolės sistemos tikslas - pagerinti avaringumo situaciją keliuose bei sumažinti žuvusiųjų skaičių. Tokie greičio matuokliai būtų labai naudingi miestui.

„Bandomieji greičio matuokliai jau buvo pastatyti Kaune ir jie labai pasiteisino. Speciali programa įdiegta greičio matuoklyje nuskaito automobilio numerius, pagal kuriuos nustatoma, ar transporto priemonė turi galiojantį civilinės atsakomybės draudimą bei techninę apžiūrą“, - sakė R. Anusauskas.

Alytaus autoklubo direktoriaus teigimu, miesto saugaus eismo komisija pritarė, kad tokie greičio matuokliai būtų įdiegti ir Alytuje. Planuojama, kad pusė už pažeidimus gautų lėšų atitektų policijai, kita pusė – miesto savivaldybei. Visgi, ar tokia automobilių kontrolės sistema atsiras mieste, turėtų spręsti miesto taryba parengus naują sprendimo projektą.

„Alytuje pastačius bandomuosius greičio matuoklius būtų galima įsitikinti jų nauda. Manau, kad tai duotų teigiamą rezultatą“, - kalbėjo R. Anusauskas.

Pasak įmonės „Technologinių paslaugų sprendimai“, teikiančios informacinių technologijų ir telekomunikacijų paslaugas verslui bei savivaldybėms direktoriaus Eugenijaus Rimkevičiaus, naujo greičio matuoklio kaina priklauso nuo daug veiksnių, tačiau ji gali siekti net 200 tūkst. litų.

Anot jo, tokie greičio matuokliai fiksuoja greičio viršijimą abejomis kryptimis, raudonos šviesos pažeidimus, automobilio numerius ir pagal juos realiu laiku atrenka, ar automobilis draustas ir ar jam atlikta techninė apžiūra, filmuoja įvykdytus pažeidimus, renka statistinę informaciją ir klasifikuoja transporto priemones.