„Labai demokratiškas požiūris ir lemia, kad mes esame paskutiniai Europoje pagal žūvančių keliuose skaičių milijonui gyventojų. Staigiai gal ir nereikėtų, bet palaipsniui pereiti prie 0 promilių būtų reikalinga visiems vairuotojams“, - laidoje „Dienos klausimas“ pirmadienį sakė S. Skrinskas.

Anot jo, prieš tai tereikėtų išsiaiškinti su Sveikatos apsaugos ministerija, kad alkotesterių parodymai būtų pagrįsti. „0,1 ar 0,2 promilės galėtų būti kaip tarpinis perėjimo laikotarpis. Kartais sako ir kefyro ar vaistų paragavus teisminių ginčių gali būti“, - teigė S. Skrinskas.

Skirmantas Skrinskas
Jis pabrėžė, kad 2014 metais ypač padaugėjo žūčių keliuose dėl neblaivių vairuotojų. „Šiais metais per pirmus 3 mėnesius žūčių keliuose dėl neblaivių vairuotojų padidėjo dvigubai: vietoj 9,7 proc. pernai, 23 proc. šiemet, iš kurių kovą – 28 proc. žūčių buvo dėl girtų vairuotojų.“

Pasak S. Skrinsko, tokios liūdnos statistikos pagrindinė priežastis ta, kad bendrai šiais metais įvyko 25-27 proc. daugiau avarijų nei praėjusiais. Be to, šiais metais ir eismo intensyvumas buvo didesnis: „Kadangi žiema buvo praktiškai besniegė, daugiau tamsos ir daugiau situacijų, kada vairuotojas nemato, bendra avaringumo tendencija su tuo susijusi“

Pasak jo, papildoma kontrolė keliuose būtų sveikintina. „Jeigu pernai žuvusiųjų skaičius sumažėjo tais mėnesiais, kada policija vykdė reidus – rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais – tai šiais metais irgi yra vasaros laikotarpis, kuomet daugiausia žūva neblaivių žmonių, kada ir yra geriausias laikas prevencijai. (...) Lietuva yra dešimt kartų mažiau kontroliuojanti neblaivumą keliuose nei Suomija, Norvegija ar Švedija“, - nurodė S. Skrinskas.

Laida „Dienos klausimas“ transliuojama darbo dienomis 13.10 val.