„Pradedantieji vairuotojai, taip pat transporto priemonių, kurių didžiausioji leidžiamoji masė didesnė kaip 3,5 t arba kurios turi daugiau kaip 9 sėdimas vietas, taksi automobilių ir motociklų vairuotojai laikomi neblaiviais, kai alkoholio koncentracija jų iškvėptame ore, kraujyje, šlapime, seilėse ar kituose organizmo skysčiuose yra 0 promilių“, - rašoma parlamentarės pateiktoje pataisoje.

Dėl to nustebo DELFI skaitytojas Tomas, pažymėjęs, kad pagal tokį projektą 0 promilių alkoholio koncentracija jau laikoma neblaivumu.

„Visi šie išvardinti asmenys turėtų turėti didesnę už 0 promilių koncentraciją, kitu atveju bus laikomi neblaiviais. Gal naujausi tyrimų duomenys atskleidžia, kad asmuo, bent minimaliai pavartojęs alkoholio, įgauna geresnius vairavimo įgūdžius?“ - stebėjosi Tomas.

Seimo narė L. Dmitrijeva sako, kad pateikiant įstatymo pataisos projektą paprasčiausiai įsivėlė klaida. Iš tiesų parlamentarė siekia, kad nepatyrusiems vairuotojams, taksistams, motociklininkams bei didelių transporto priemonių vairuotojams iš viso nebūtų leidžiama vartoti alkoholio.

„Jeigu yra ta mažiukė klaida, tai pataisysime“, - sakė L. Dmitrijeva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (264)