„Aš nesu kompetentingas nuspręsti, ar jis iš viso girtas, ar mažiausiai, ar daugiausiai girtas. Yra atsakomybė numatyta už transporto priemonės perdavimą savininkui, kuris turi pareigą įsitikinti, kam duoda padidėjusio pavojaus šaltinį, konkrečiai – automobilį, ar jis turi teisę vairuoti, ar tas asmuo yra blaivus, ar yra visa dokumentacija tvarkinga. (...) Gal keleivis miegantis įneštas į automobilį, jei jis buvo gerokai „padauginęs“? Aš manau, kad tikslas yra kilnus ir geras, bet teisine prasme, matyt, jis yra diskutuotinas“, – žurnalistams po Vyriausybės posėdžio sakė S.Skvernelis.

Saulius Skvernelis
„Ar jūs esate kompetentingi nustatyti, kad šalia esantis asmuo yra neblaivus, ar turite galimybę, įrangą, kompetenciją?“, – retoriškai klausė ministras.

Bausti neblaivius ar nuo narkotinių medžiagų apsvaigusius vairuotojus, bet ir su jais važiavusius keleivius siūlo socialdemokratas Juras Požela. Jis tvirtina, jog vien bausmių vairuotojams griežtinimas ne visuomet duoda pakankamų rezultatų, todėl būtini ir kiti draudimai.

Už tai prasikaltusiems būtų numatyta administracinė atsakomybė ir grėstų nuo 86 iki 144 eurų siekianti bauda.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)