Anot Kauno apskrities VPK pranešimo, prasidėjęs ruduo daugeliui eismo dalyvių siejasi ne tik su intensyvėjančiu eismu gatvėse, bet ir vis ilgesniais vakarais, kuomet išėję į gatves pėstieji matomi blogiau. Ypač dėl to rūpintis turėtų mažųjų moksleivių, dar neįgijusių saugaus elgesio gatvėje įgūdžių, tėvai, artimieji, pedagogai. Aišku, ir visa miesto bendruomenė.

Akcija „Saugus pirmokas“ norima atkreipti suaugusiųjų dėmesį į mažiausiai patyrusius ir labiausiai pažeidžiamus eismo dalyvius – mokinukus, kai jų gatvėse padaugėja rugsėjui prasidėjus. Vaikams ne tik dalinami atšvaitai, kad vairuotojai geriau pamatytų gatvėje tamsiu paros metu mažuosius eismo dalyvius, mokinukams ir darželinukams taip pat aiškinamos taisyklės, jie mokomi saugiai elgtis gatvėje.

„Atėjus rudeniui, kiekviena diena – vis trumpesnė, o tamsus paros metas – vis ilgesnis, todėl pėstiesiems privalu net ir mieste nešioti atšvaitą“, – pabrėžia Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas, džiaugdamasis partneriais, kurie neliko abejingi eismo saugumui.

Jis taip pat teigia, kad ugdyti atsakingą eismo dalyvį reikia nuo mažens. Vaikai, nešiodami atšvaitus, ne tik rodo pavyzdį vieni kitiems, bet ir vyresniems eismo dalyviams.

Naujų mokslo metų proga policijos pareigūnai ne tik pasirūpina, kad mažieji eismo dalyviai būtų geriau matomi kelyje, bet ir budi prie ugdymo įstaigų. Siekiant užtikrinti tiek eismo, tiek moksleivių saugumą jų kelionės į mokyklą ir atgal metu, prie pėsčiųjų perėjų, kur moksleivių judėjimas ypač intensyvus, budėjimas tęsiamas iki rugsėjo 9 dienos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją