Istorija prasidėjo, kai šių metų liepos-rugpjūčio mėnesiais Greta Rakauskaitė „Regitros” Alytaus filiale tris kartus nesėmingai bandė išlaikyti praktinio vairavimo egzaminą.

„Egzaminuotojai buvo iš anksto nusistatę priešiškai. Jie neprisistatė, nedavė išbandyti automobilio, o po egzamino neatidavė protokolo kopijų. Kai pagaliau jų išsireikalavau, paaiškėjo, kad dukra padarė net 16 vairavimo klaidų, bet kažkodėl įveikė visą maršrutą. Juk padarius daugiau nei devynias klaidas egzaminą tęsti draudžiama”, – stebėjosi alytiškis Egidijus Rakauskas.

Nors teisės aktai nurodo, kad iškart po egzamino turi būti išduotos protokolo kopijos, G. Rakauskaitė jų negavo, todėl nežinojo, kokios klaidos buvo padarytos, o tai trukdė rengtis kitam egzaminui. Mergina pateikė „Regitrai” apeliaciją, tuomet įmonės apeliacinė komisija nusprendė leisti merginai dar kartą perlaikyti vairavimo egzaminą nemokamai. Tačiau G. Rakauskaitė pateikė skundą „Regitrai” dėl nekokybiškų paslaugų, o neapsikentęs tėvas pasiskundė Seimo kontrolieriams.

Seimo kontrolieriai nustatė, kad iš tiesų merginai nebuvo pateikti vairavimo egzamino protokolai, nepaaiškėjo ir kodėl egzaminuotojai nedavė merginai išbandyti automobilio prieš egzaminą. Seimo kontrolieriai nurodė „Regitros” vadovams imtis priemonių, kad tokie pažeidimai daugiau nepasikartotų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)