Tai reiškia, kad net ir tie vairuotojai, kurie mėgsta pro greičio matuoklius važiuoti šiek tiek, pavyzdžiui iki 10 km/val., viršydami greitį, rizikuoja būti nufotografuoti. Šis reidas truks iki penktadienio ryto 6.00 val.

Identiška akcija rengiama ir kitose Europos šalyse. Mūsų šalyje pareigūnai šią akciją nusprendė pakrikštyti „Pamėgink važiuoti tik saugiu greičiu. Turėtų patikti...“.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai savo pajėgas sutelks ne tik avaringiausiame šalies magistraliniame kelyje „Via Baltica“, bet ir kitose vietose.

Kokios numatytos baudos?

DELFI primena, kad viršijus greitį iki 10 km/val., piniginė bauda nenumatyta, skiriamas tik rašytinis įspėjimas. Tačiau jį gavus ir per metus pakartotinai įkliuvus už Kelių eismo taisyklių pažeidimą jau gresia didesnė bauda.

Greitį viršiję nuo 10 iki 20 km/val. vairuotojai baudžiami nuo 11 iki 28 eurų bauda. Jeigu jie per metus nėra daugiau nusižengę, gali susimokėti tik pusę paskirtos baudos. Jeigu yra gavę rašytinį įspėjimą – turi mokėti visą baudą.

Viršijus greitį nuo 20 iki 30 km/val. jau gresia gerokai didesnė bauda – nuo 28 iki 86 eurų.

Viršijus daugiau kaip 40 km/val., gresia nuo 173 iki 231 eurų baudos. O jeigu viršijamas greitis perkopia 50 km/val., tuomet vairuotojams gresia 289 – 434 eurų bauda ir teisės vairuoti atėmimas iki pusės metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)