Iki 2014 me­tų sau­sio 1-osios kon­fis­kuo­ti au­to­mo­bi­lius iš Ke­lių eis­mo tai­syk­les pa­žei­du­sių vai­ruo­to­jų vals­ty­bė ga­lė­jo tik tuo at­ve­ju, jei sė­din­tys prie vai­ro žmo­nės ne­pak­lus­da­vo tei­sė­tiems po­li­ci­nin­kų rei­ka­la­vi­mams, pa­bėg­da­vo iš eis­mo įvy­kio vie­tos ar­ba bū­da­vo su­lai­ko­mi pa­kar­to­ti­nai vai­ruo­jan­tys trans­por­to prie­mo­nes aps­vai­gę nuo al­ko­ho­lio, nar­ko­ti­nių ar psi­cho­tro­pi­nių me­džia­gų. Da­bar net pir­mą­kart prie vai­ro sė­dan­tys ne­blai­vūs, nuo nar­ko­ti­kų, psi­cho­tro­pi­nių me­džia­gų aps­vai­gę ar vai­ruo­to­jo pa­žy­mė­ji­mų ne­tu­rin­tys as­me­nys jau ne­ga­li bū­ti ti­kri, ar jų val­do­ma trans­por­to prie­mo­nė ne­bus kon­fis­kuo­ta.

Jei­gu aps­vai­gęs nuo nar­ko­ti­nių, psi­cho­tro­pi­nių ar ki­tų psi­chi­ką vei­kian­čių me­džia­gų bei tei­sės vai­ruo­ti ne­tu­rin­tis vai­ruo­to­jas su­lai­ko­mas pir­mą­kart, ga­li bū­ti ne tik kon­fis­kuo­tas jo au­to­mo­bi­lis, bet ir grės­ti bau­da nuo ke­tu­rių tūks­tan­čių iki pen­kių tūks­tan­čių li­tų ar ad­mi­nis­tra­ci­nis areš­tas nuo dvi­de­šim­ties iki tris­de­šim­ties par­ų.

Lie­tu­vos ke­lių po­li­ci­jos tar­ny­bos vy­riau­sia­sis spe­cia­lis­tas Ry­tis Vo­sy­lius LŽ tvir­ti­no, jog kol kas po­li­ci­ja ne­tu­ri duo­me­nų, kaip pa­si­kei­tė sta­tis­ti­ka, pa­kei­tus ATPK. „Praė­jo dar la­bai ma­žai lai­ko“, - sa­kė par­ei­gū­nas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)