Vadeliotojų padarytų Kelių eismo taisyklių pažeidimų nenustatyta. Taip pat išaiškinta 15 atšvaitų ir kitų šviesą atspindinčių elementų nenaudojimo tamsiuoju paros metu ar esant blogam matomumui atvejų, 14 nepaklusimo eismo reguliavimo signalams, kelio ženklų, ženklinimo reikalavimų, eismo tvarkos automagistralėse nesilaikymo atvejų. 94 pėstieji važiuojamąją kelio dalį perėjo arba ja ėjo ten, kur draudžiama.

Tą pačią savaitę vykdyta ir transporto priemonių vairuotojų pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolė. Pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejų nenustatyta.

Policija primena, jog tokios bei panašios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau.

Kauno apskrityje šiais metais jau žuvo 7 asmenys, dar 177 buvo sužeisti (praėjusiais metais iki kovo mėnesio pabaigos Kauno apskrityje žuvo 7 asmenys, 120 buvo sužeista), todėl Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Vilniuje nubausti 172 pėstieji

Kovo 16 - 22 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai kontroliavo, kaip pėstieji eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimų. Nepaisant nuolatinių pranešimų apie kontrolės priemones, pėstieji vis dar ignoruoja KET nustatytas jiems pareigas. Praėjusią savaitę Kelių policijos valdybos pareigūnams įkliuvo 172 KET nesilaikę pėstieji.

Pareigūnai prašo pėsčiųjų eismo dalyvių laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų, paisyti šviesoforų signalų, gatvės perėjimui pasirinkti pėsčiųjų perėjas, prieš žengiant į važiuojamąją kelio dalį įsitikinti, kad tai saugu.

Šią savaitę sostinės Kelių patrulių rinktinės pareigūnai tęs pėsčiųjų kontrolės priemones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)