Tačiau, kaip pastebi Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus viršininkas Alfonsas Meškys, antikorupcinės programos priemones būtina vykdyti jas nukreipiant ne tik į policijos pareigūnus, bet ir į tą visuomenės dalį, kuri, siekiant išvengti atsakomybės už įvykdytus pažeidimus, vis dar ryžtasi pareigūnams siūlyti pinigus.

„Kyšio davimas - rimtas pasekmes užtraukiantis nusikaltimas, kai Kelių eismo taisykles pažeidę asmenys atsiperka tik administracine bauda. Tad siekiame, jog eismo dalyviai suprastų šį skirtumą ir rūpindamiesi savo ateitimi, nebandytų papirkti policijos pareigūnų", - akcentavo A. Meškys.

Siekiant didinti Telšių rajono eismo dalyvių nepakantumą korupcijai ir bendromis jėgomis padėti užtikrinti skaidrų policijos pareigūnų darbą, prisidėdami prie šalyje vykdomos antikorupcinės akcijos „Kyšis išpurvina", Telšių apskr. VPK Imuniteto skyriaus pareigūnai bendravo su vairuotojais, lankėsi eismo dalyvių susibūrimo vietose.

Atsižvelgiant į Telšių apskr. VPK ir Telšių r. savivaldybės pasirašytą bendradarbiavimo sutartį, Imuniteto skyriaus viršininkas A. Meškys aplankė už viešąją tvarką atsakingą Telšių rajono savivaldybės vyriausiąjį specialistą Artūrą Stirbį bei supažindinęs jį su vykdoma antikorupcine akcija skatino prisidėti prie jos sklaidos.

„Pagrindinis akcijos tikslas - kuo daugiau gyventojų, ypač vairuotojų, supažindinti su informacija ir gresiančia baudžiamąja atsakomybe kyšį siūlant policijos pareigūnui. Tik dirbdami išvien ir garsiai kalbėdami apie korupcinių apraiškų mažinimą, galime sukurti sąžiningą ir atsakingą visuomenę", - pokalbio su A. Stirbiu metu dėstė pareigūnas.

Informacinius lankstinukus apie kyšio sąvoką bei galimus padarinius, Imuniteto skyriaus viršininkas dalijo ir Telšių mieste sutiktiems vairuotojams. Ragindamas susipažinti su pateikta informacija, A. Meškys užsuko ir pas VĮ „Regitra" Telšių filialo vadovą Vilmantą Ramoną, nes, kaip žinia, būtent šioje įstaigoje apsilanko didelis skaičius transporto priemonių vairuotojų.

Pastebėjus bet kokius neteisėtus policijos pareigūnų veiksmus ar susidūrus su galimo kyšininkavimo atveju, gyventojai raginami nedelsiant informuoti Telšių apskr. VPK Imuniteto skyriaus pareigūnus, tel. 8 679 51640, bendruoju pagalbos telefonu 112 arba paskambinti nemokamu anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 444) 60345.

Sąžiningo vairuotojo atmintinė:

Kyšis - bet koks atlygis, kuris siūlomas, žadamas ar duodamas policijos pareigūnui už tai, kad šis priimtų asmeniui palankų sprendimą. Kyšiu laikomi ne tik pinigai, tačiau ir įvairios prekės, paslaugos ar kiti daiktai.

Pakanka vien siūlymo ar pažadėjimo duoti kyšį policijos pareigūnui, kad būtum patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Atmink, kad jokios baudos grynaisiais pinigais policijos pareigūnui negali būti mokamos. Todėl bet koks grynųjų pinigų davimas policijos pareigūnui bus vertinamas kaip kyšis.

Daugelyje policijos automobilių įrengtos vaizdo kameros, o asmens bendravimas su policijos pareigūnu įrašomas. Bet kokie asmens neteisėti veiksmai bus užfiksuoti.

Pasiūlius, pažadėjus ar davus kyšį Tau gali grėsti baudžiamoji atsakomybė iki 7 metų laisvės atėmimo.

Davęs kyšį, net iki 15 metų negalėsi būti ramus, kad tokie duomenys nepasieks teisėsaugos ir Tau nebus pateikti įtarimai.

Kyšis išpurvina!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)