Žinoma, vagys nešykšti „dėmesio“ ir kitų gamintojų automobiliams („Volvo“, „Lexus“, „Toyota“, „Volkswagen“ ir kt.) – per praėjusią parą Vilniuje apvogtos 24 transporto priemonės, nors įprastai šios rūšies vagysčių per parą registruojama mažiau.

Per pirmąjį šių metų pusmetį sostinėje apvogti 934 automobiliai (Vilniaus apskrityje – 1 031, iš viso šalyje – 2 539). Pareigūnų nestebina, jei Vilniaus apskrities policijoje per parą neužregistruojamas nei vienas pranešimas apie pavogtą automobilį (visoje Vilniaus apskrityje per š. m. sausio–birželio mėn. pavogti 227 automobiliai, pernai lyginamuoju laikotarpiu – 282), tačiau vagysčių iš automobilių tendencijos ir toliau kelią nerimą, nors, lyginant su analogišku 2010 m. laikotarpiu, jų kiek sumažėjo – per pirmuosius šešis 2010 m. mėnesius Vilniaus aps. buvo užregistruotos 1 165 vagystės iš automobilių. Policija deda visas įmanomas pastangas užkardindama ir tirdama šias vagystes, tačiau praktika rodo, kad vien policijos pastangų ir policinių priemonių nepakanka.

Policija BMW ir kitų automobilių savininkams pataria būti atsargesniems: automobilį kieme statyti arčiau savo buto, namo langų ar gerai apšviestame kiemo plote. Patartina, ypač tamsiuoju paros metu, automobilį laikyti saugomose aikštelėse, išsirinkti tokią aikštelę, kurioje gera apsaugos sistema: apsauginė tvora, saugomas įvažiavimas, geras apšvietimas naktį, įrengtos stebėjimo kameros. Ant automobilių veidrodėlių stiklų patartina išgraviruoti automobilio kėbulo numerį ar kitą identifikacinę žymę – automobilių privalomosios techninės apžiūros stočių specialistų teigimu, tai nepažeidžia transporto priemonės techninei būklei keliamų reikalavimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją