Analizavę iškiliųjų perėjų poveikį eismo saugumui, Vilniaus Gedimino Technikos universiteto Kelių tyrimo instituto ekspertai nustatė, kad įrengus iškiliąją perėję eismo įvykių skaičius sumažėjo nuo 73 iki 23 eismo įvykių.

Naujos iškiliosios pėsčiųjų perėjos bus įrengtos Pilaitės prospekto ir Karaliaučiaus gatvių sankryžoje, Vydūnų g. 27, Karaliaučiaus g. 9, Karaliaučiaus g. 8, Kęstučio ir Traidenio gatvių sankryžoje, Kęstučio ir Treniotos gatvių sankryžoje, Kęstučio ir Liubarto gatvių sankryžoje, Erfurto g. 44, Erfurto ir Žėručio gatvių sankryžoje, Žirmūnų g. 87, Gunkliškių ir Artojų gatvių sankryžoje, Keramikų ir Moliakalnio gatvių sankryžoje, Džiaugsmo ir K.Bizausko gatvių sankryžoje, Džiaugsmo ir Švarioji gatvių sankryžoje, Viršuliškių g. 103, Lazdynėlių g. ties Žaros stotele, Tolimoji ir Pavilnio Sodų 1-oji gatvių sankryža, Tolimoji, Garsioji ir J. Kolaso gatvių sankryža, Zalcburgo al. greta Laisvės prospekto, L. Asanavičiūtės g. 2, Saltoniškių g.

Taip pat Vilniuje bus įrengti trapecinės formos greičio mažinimo kalneliai – juos planuojame įrengti Šeškinės g. ties Ukmergės gatve ir Sakališkių g. ties Krakiškių Sodų 7-oji g.

Vilniaus miesto savivaldybės duomenimis šiandien sostinėje yra įrengtos 37 iškiliosios pėsčiųjų perėjos, taigi jų skaičius padidės iki 57.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)