Užsirašyti į TA internetu galima oficialiame asociacijos „Transeksta” tinklalapyje vta.lt, taip pat ir atskirų TA įmonių interneto svetainėse.

Norint iš anksto užsirašyti į TA, atitinkamuose laukeliuose reikia įrašyti automobilio valstybinį numerį ir kontaktinius duomenis (el.paštą ar mob. tel. numerį) bei pasirinkti TA stotį ir laiką. Pateikus šiuos duomenis, užsakovą SMS žinute ar el.paštu pasiekia aktyvavimo kodas. Tik šį įvedus patvirtinamas užsirašymas į TA.

Ankščiau išankstinė registracija buvo įmanoma tik paskambinus TA įmonės telefonu. Šiuo metu, be interneto, dar galima užsirašyti ir telefonu, bet palaipsniui jo bus atsisakoma ir palikta tik internetinė registracija.

Kol kas registracija internetu galima į 25 šalies TA stotis, tačiau žadama, kad greitai šis skaičius padidės. Tarp naujų taškų bus ir lapkričio pradžioje Vilniuje atidaroma nauja TA stotis, kuri priims tik iš anksto užsirašiusius vairuotojus.

Vis dėlto TA specialistai pastebi, kad nemaža dalis užsiregistravusiųjų ne tik kad neatvyksta, bet ir neatšaukia rezervacijos, nors tą taip pat galima padaryti internetu. Tuo tarpu TA stotis iš anksto užsakytai procedūrai yra paskyrusi laiką, per kurį neaptarnaujami „gyvoje“ eilėje laukiantys vairuotojai.

„Tai viena didžiausių problemų, diegiant išankstinį užsirašymą. Labai tikimės supratingumo ir atsakomybės. Kažkas užsirašė, neatšaukė ir neatvyko, o kitas vairuotojas galbūt tuo metu turėjo vienintelį „langą“ savo įtemptoje dienoje, būtų atlikęs TA. Tuo labiau, kad atšaukimas nieko nekainuoja, tereikia paspausti mygtuką“, – primena asociacijos „Transeksta“ prezidentas Antanas Dadurka.

„Transeksta“ ateityje planuoja vta.lt puslapyje leisti sumokėti už TA, taip pat ir sudaryti galimybę stebėti, kokios eilės yra šalies TA stotyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)