„Ir dieną, ir vakare vairuotojai, nepaisydami kelių eismo ženklų, atvažiuoja į mūsų kiemus per pėsčiųjų ir dviratininkų zonas, o pasistatę automobilius eina į kavines. Kadangi taikiai šios situacijos neįmanoma išspręsti, vienas iš būdų – kiemo apmokestinimas“, – prieš keletą savaičių pasakojo S. Daukanto gatvėje gyvenantis Augustinas.

Kauniečių prašymu apmokestinus jų kiemą, namo gyventojai už parkavimą mokės simbolinį mokestį: už pirmąjį automobilį – 35 eurų, o už antrąjį – 70 eurų metinį mokestį. Tuo tarpu pašaliniai automobiliai – pilną nustatytą kainą.

„Daugiabučio kieme panorę parkuotis ne namo gyventojai turės susimokėti pagal geltonojoje zonoje galiojantį rinkliavos įkainį, siekiantį 1,2 euro už valandą. Kol vairuotojai apsipras, pirmąją savaitę prasižengusiems vairuotojams skirsime įspėjimus“, – teigė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)