Žieminėms eismo sąlygoms pritaikytas padangas privaloma naudoti nuo lapkričio 15 d. iki kovo 31 d. Žieminės padangos privalo būti ir ant visų transporto priemonės ar jo junginio ašių. Šis reikalavimas netaikomas pakeliamoms sunkvežimio ašims.

Žieminės padangos gali būti dygliuotos arba nedygliuotos. Jos turi būti pažymėtos „M+S“, „MS“, „M&S“ ar kitais ženklais, žyminčiais padangų tinkamumą žieminėms eismo sąlygoms.

Protektorius

Minimalus protektoriaus gylis turi siekti 5 mm. Nordlando, Tromso ir Finnmarko regionuose šis reikalavimas taikomas nuo spalio 15 d. Likusioje Norvegijos dalyje nuo lapkričio 1 d.

Pavasarį Nordlando, Tromso ir Finnmarko regionuose šis reikalavimas galioja iki balandžio 30 d. imtinai. Likusioje Norvegijos dalyje galioja iki antro pirmadienio po Velykų.

Kuomet reikalaujama važinėti su žieminėmis padangomis, bet 5 mm. protektoriaus gylio reikalavimas dar neįsigaliojęs, padangų protektorius privalo būti bent 1,6 mm. gylio

Baudos

Už kiekvieną žiemai nepritaikytą padangą ar netinkamą protektoriaus gylį skiriama 750 Norvegijos kronų bauda (300 Lt).

Grandinės

Visos sunkesnės nei 3,5 t. transporto priemonės privalo turėti sniego grandines. Jos turi būti pritaikytos transporto priemonės ratų dydžiui.

Sunkvežimis be priekabos ar puspriekabės privalo turėti bent tris poras grandinių. Viena skirta valdančiajai ašiai ir dvi varančiajai ašiai.

Sunkvežimis su priekaba ar puspriekabe bei su sudvejinta varančiąja ašimi privalo turėti septynias poras grandinių. Viena skirta valdančiajai ašiai, keturios varančiajai ašiai ir dvi puspriekabės ar priekabos ašims.

Jei varančioji ašis turi tik du ratus ar jos sudvejintiems ratams naudojamos dvigubos grandinės, tuomet užtenka penkių porų grandinių. Dvi iš jų turi tikti visai varančiajai ašiai.

Dygliuotos padangos

• Dygliuotos padangos ir grandinės gali būti naudojamos tik žiemos periodu. Išimtis taikoma tik tada, jei to reikalauja eismo sąlygos.
• Ant vienos ašies negali būti skirtingų tipų padangų. Jos visos turi būti arba dygliuotos arba nedygliuotos.