„Tiek atliktas tyrimas, tiek mūsų bendrovės statistika patvirtina, kad vyrų ir moterų vairavimo stiliaus skirtumai ryškūs. Moterys vairuoja atsargiai ir atsakingai, tačiau joms dažniau koją pakiša patirties ir įgūdžių stoka, o didžiausias vyrų saugaus vairavimo priešas yra per didelis pasitikėjimas savo sugebėjimais ir rizikingas vairavimas“, – sako „If“ Transporto žalų grupės vadovas Dominykas Trimonis.

Tyrimo duomenimis, 76 proc. apklausoje dalyvavusių moterų vairavimas žiemą kelia problemų, o dauguma vyrų (57 proc.) nurodė, kad ir žiemą vairuoja atsipalaidavę. Iš tyrime dalyvavusių vairuojančių moterų tik 19 proc. atsakė, kad vairavimas žiemą joms nekelia jokių sunkumų.
Vyrai daug geriau nei moterys vertina ir savo galimybes suvaldyti pradėjusį slysti automobilį. 81 proc. vyriškosios lyties respondentų nurodė žinantys, kaip elgtis tokiomis aplinkybėmis, o 16 proc. atsakė, kad nėra tikri, ar tai pavyktų. Moterų gretose žinančių, kaip suvaldyti pradėjusį slysti automobilį, yra 47 proc., o 43 proc. respondenčių abejoja, ar tai sugebėtų.

Į klausimą, ar yra nesuvaldę automobilio slidžiame kelyje, 44 proc. vyrų atsakė teigiamai. Iš apklausoje dalyvavusių moterų tokia situacija buvo nutikusi ketvirtadaliui (25 proc.). „Šis skirtumas atskleidžia, kad moterys, kukliau vertinančios savo sugebėjimus, priešingai nei vyrai, gerokai rečiau patenka į pavojingas situacijas kelyje“, – sako D. Trimonis.

Ekspertas pabrėžia, kad vienu klausimu vyrų ir moterų nuomonė beveik sutapo – 93 proc. vyrų ir 98 proc. moterų mano, jog rengiant vairuotojus reikėtų praktiškai mokyti, kaip suvaldyti pradėjusį slysti automobilį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)