Bendrovė išnagrinėjo per praėjusius penkerius metus gautus daugiau nei 400 tūkst. prašymų išmokėti draudimo išmoką, kad nustatytų skirtumus tarp avarijų, kuriose dalyvauja moterys ir vyrai. Toks tyrimas buvo atliktas tuoj po to, kai visoje Europoje įsigaliojo naujos taisyklės, draudžiančios draudimo kompanijoms nustatyti skirtingas draudimo paslaugų kainas priklausomai nuo draudėjo lyties.

„Diamond Car Insurance“, kuri specializuojasi moterims skirtų draudimo paslaugų srityje, nustatė, kad moterys dažniau patenka į avarijas, kurių metu padaroma labai nedidelė žala. Jos dažniau nei vyrai atsitrenkia į stovinčius automobilius, susiduria su judančiu automobiliu stovėjimo aikštelėje, atsitrenkia į kitą automobilį važiuodamos atbuline eiga, atsitrenkia į sieną arba patenka į avariją išvažiuodamos iš šalutinio kelio.

Savo ruožtu vyrai dažniau patenka į rimtas avarijas, kuomet važiuojama dideliu greičiu. Vyrai dažniau partrenkia pėsčiąjį, patenka į avariją, kuomet automobiliai susiduria kaktomuša, patenka į avarijas, kuomet susiduria daugiau nei du automobiliai, atsitrenkia į atitvarus ar nuvažiuoja nuo pylimo.

„Vyrų sukeltos avarijos atsieina vidutiniškai brangiau nei sukeltos moterų. Štai kodėl iki šiol moterys už draudimą mokėdavo mažiau. Jau praėjo mėnuo nuo tada, kai įsigaliojo Europos Sąjungos lyčių direktyva, tačiau mūsų tyrimas rodo, kad tarp moterų ir vyrų tikrai yra skirtumų“, – sakė „Diamond Car Insurance“ generalinis direktorius Dave Halliday.

Įsigaliojus minėtai direktyvai, automobilio metinis draudimas 17-22 metų moteriai pabrango 4,7 proc. iki 1 tūkst. 464 svarų sterlingų, o tokio paties amžiaus vyrui draudimas atpigo 1,9 proc. iki 1 tūkst. 858 svarų sterlingų.