Moterims, kurios ir įprastai automobilių servisuose jaučiasi nelabai jaukiai, žiemą taip pat padaugėja rūpesčių, nes automobilis kartais ima ir „užsiožiuoja“. Kaip išvengti nesklandumų, konsultuoja vieno automobilių serviso darbuotojas Vytis.

Pasiruošti žiemai iš anksto

„Pirmiausia, ką patarčiau ne tik moterims, bet ir visiems – automobilio būkle pasirūpinti dar šalčiams neprasidėjus“, - sako specialistas. Anot jo, reikėtų patikrinti ir pagal situaciją galbūt pakeisti padangas, langų plovimo bei aušinimo skysčius, taip pat pasitikrinti, kad akumuliatorius būtų veikiantis. Ne pro šalį būtų pasirūpinti ir valytuvais, nes nuo žiemą matomumas kelia daugiau rūpesčių negu šiltuoju metų laiku.

Specialistas šypsosi paklaustas apie moterų įpročius remontuoti automobilį. Jis pripažįsta, kad yra tokių dailiosios lyties atstovių, kurios nušluostytų nosį gal net ir automechanikams, tačiau paprastai moteriškės automobilio gedimo rimtumą vertina pagal jo keliamą garsą.

„Visai nežymus gedimas vairuotojai kartais gali sukelti nemažai nerimo visai be reikalo – šypsosi specialistas. Per pusnis važiavusi moteris, matyt, išjudino prilaikančią plastmasinę automobilio dalį, dėl to atsirado pakankamai stiprus garsas, kuris kėlė nerimą. Moteris susipyko su vyru, o apžiūrėjus automobilį paaiškėjo, kad pakanka poros minučių ir plastmasinė dalis vėl stoja atgal į vietą“, - šypsosi specialistas.

Servisų darbuotojai ypač linksmai prisimena bandymus iš kliento pasakojimo nustatyti gedimą.
„Čia vyrai ir moterys nesiskiria. Jei įrašytume garsus, kuriuos bando atkurti klientai, turėtume labai smagaus juoko klausydami, - pasakoja serviso darbuotojas. - Vyrai gal tik tiksliau nusako vietą, tarkime, sako „tas garsas dudun-dudun yra važiuoklėje“, tuo tarpu moterys dažniausiai vietą apibūdina „kažkur ten“ ir turi daugiau fantazijos atkurdamos garsus“.

Pataria naudoti mažiau elektros prietaisų

Prasidėjus šaltajam sezonui, iš ryto automobiliai dažniausiai užvedami ir šildomi, kol vairuotojas nuvalo užsnigtą ar apšalusį automobilį. Serviso darbuotojai sako, kad tai daryti visiškai nebūtina, nes šiuolaikiniuose automobiliuose naudojami įvairūs tepalai, kurie leidžia važiuoti vos automobilį užvedus, jo papildomai šildyti nebereikia.

„Tačiau patarčiau šaltuoju metu, ypač tiems, kurie važiuoja nedidelius atstumus, naudoti kuo mažiau elektros prietaisų, kad akumuliatorius bevažiuojant spėtų pasikrauti“, - sako Vytis. Priešingu atveju gali nutikti taip, kad ką tik važiavęs automobilis „užsispirs“ ir nebeužsives. Taip nutinka tokiu atveju, kai automobilyje naudojama daugybė funkcijų – veidrodėlių ir langų šildymas, šildomos sėdynės, valytuvai, šviesos ir panašiai. Tuomet akumuliatorius tokių apkrovų gali ir neatlaikyti.

Susikalbėti trukdo... vyrai

„Moterims patarčiau nebijoti klausti, taip kiekvieną kartą automobilių servise susikalbėti bus paprasčiau“, - rekomenduoja specialistas. Jei serviso darbuotojai nusiteikę skeptiškai, neaiškina ar į klientę žiūri ironiškai – tokiu atveju galima išbandyti kitą servisą.

Automobilių remonto specialistas nesutinka, kad servisų darbuotojai naudojasi tuo, kad moterys nelabai susigaudo automobiliuose.

„Jau nebe tie laikai. Dabar visi brangina gerą vardą. Jei tik kils kokių neaiškumų, tuoj apie tai bus paskelbta internete ir visi gudravimai pasibaigs visiems laikams“, - tikina serviso darbuotojas.

Anot jo, moterys servisuose paprastai yra drausmingos klientės ir noriai sutinka, jog reikia remontuoti ir nesukelia papildomai rūpesčių, jei tik joms ... netrukdo vyrai. Serviso darbuotojas pasakoja apie klientę, su kuria labai puikiai viską išsiaiškindavo ir rasdavo sprendimus, kol neįsikišdavo pastarosios vyras. Jam visos paslaugos būdavo per brangios, detales žadėdavo pirkti kitur, tačiau viskas pasibaigdavo tik pažadais, klientei vėliau tekdavo viską spręsti pačiai.

Seną akumuliatorių reikia priduoti

Jei jau nutiko taip, kad paspaudus šalčiams vis tik teko keisti automobilio akumuliatorių, serviso darbuotojas pataria moterims nenumoti ranka ir seną akumuliatorių priduoti supirkėjams.

„Reikia žinoti, kad surinkdami senus akumuliatorius, atliekų tvarkytojai moka už akumuliatoriaus svorį. Prekybininkai arba servisai, priėmę akumuliatorių gali gudrauti, tuo tarpu moterims reiktų žinoti, kad už tvarkytojams priduotą akumuliatorių galima nusipirkti pora neblogų pėdkelnių“, - juokiasi serviso darbuotojas.

Kaip žinoma, pas atliekų tvarkytojus pakliuvusios medžiagos vėl grįžta į rinką ir tarnauja žmonėms kaip nauji produktai. Beveik visos medžiagos, iš kurių pagamintas akumuliatorius, yra perdirbamos ir panaudojamos dar kartą – skalbimo miltelių, trąšų gamybai ir kitiems gaminiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)