Automagistralėje Vilnius-Panevėžys, 62 kilometre, automobilis „Mazda“, kurį vairavo V. D., numušė stirną. Eismo įvykio metu žmonės nesusižalojo, kelio atitvarai nebuvo apgadinti, tačiau laukinis gyvūnas buvo visiškai sumaitotas, o automobilis apgadintas.

Vadovaujantis LR ATPK 250 str. 1 d. 1 p. priimtas nutarimas nepradėti administracinio teisės pažeidimo bylos vairuotojo atžvilgiu.

Policija prašo vairuotojų būti atidiems važiuojant miškingomis vietovėmis.

Šiais metais užfiksuota 12 atvejų, kuomet laukiniai gyvūnai išbėgo į kelią: trys laukiniai gyvūnai išbėgo į automagistralę Vilnius-Panevėžys, trys - kelyje Kaunas-Daugpilis, du atvejai užfiksuoti kelyje Ukmergė-Molėtai. Taip pat susidūrimai su gyvūnais užfiksuoti keliuose Ukmergė-Patronys-Pagiriai, Ukmergė-Raguva-Nemėžis, Radiškis-Anykščiai-Rokiškis, Kėdainiai-Šėta-Ukmergė.

Dažniausiai po automobilių ratais patenka stirnos – numuštos 6 ir šernai – numušti 5. Taip pat vieną avariją sukėlė į kelią išbėgęs elnias. Atkreiptinas dėmesys, kad tik du kartus kelyje buvo įspėjamieji kelio ženklai, įspėjantys apie laukinius gyvūnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)