TV laida „Ne vienas kelyje“, praėjusią savaitę atskleidusi, kiek amerikiniai automobiliai pabrangsta kelyje į Lietuvą, toliau aiškinasi, kaip jie remontuojami ir paruošiami pardavimui.

Pasirodo, mūsų šalis yra viena didžiausių Amerikos automobilių importuotojų Europoje.

„Pernai į Lietuvą buvo importuota apie 250 tūkst. transporto priemonių iš Amerikos, tačiau įregistruota – tik apie 6,5 tūkst.“, – tokius skaičius atskleidė automobilių iš JAV importuotojų ir pardavėjų asociacijos vadovas Aurimas Jurčius.

Dauguma atplukdytų automobilių – nukentėję avarijose ir skirti eksportui į kitas šalis, o Lietuvoje lieka tik maža jų dalis. Per mūsų šalį amerikinės mašinos keliauja ne tik į NVS šalis, bet ir į Vakarų Europą.

Tokių automobilių pardavimo verslas apima daug sferų – iš to uždirba krovos įmonės, detalių pardavėjai, remontininkai, transporto bendrovės. Pastebima, kad lietuviai remontuoja automobilius taip kokybiškai, kad net vokiečių inspektoriai neturi pretenzijų.

„Kartą per mėnesį atvyksta „TUV Nord“ inspektoriai ir jie tikrina automobilius. Patikrinimas nėra nė kiek paprastesnis negu Vokietijoje, vienam automobiliui patikrinti reikia nuo valandos iki pusantros, tikrinama nuodugniai. Jeigu automobilis buvo daužtas, tikrinama, kaip ta vieta paruošta, dažyta, tai yra tam, kad jis būtų saugus eksploatuoti“, – tvirtina bendrovės „Autoshara“ direktorius Šarūnas Arifovas.

Plačiau apie tai, kaip lietuviai remontuoja iš Amerikos atplukdytus automobilius, žiūrėkite TV laidos „Ne vienas kelyje“ siužete.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais, 17 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)