EK paprašė Lietuvos teisingai įgyvendinti Europos Sąjungos (ES) direktyvą dėl vairuotojo pažymėjimų (Direktyva 2006/126/EB ) ir prisijungti prie ES vairuotojo pažymėjimų tinklo. EK nurodo, kad naudotis šiuo tinklu būtina siekiant užtikrinti, kad asmeniui nebūtų išduodamas daugiau kaip vienas vairuotojo pažymėjimas, o tai svarbu didinant saugumą keliuose.

Šis prašymas taip pat buvo adresuotas ir kitoms 17-ai valstybių: Airijai, Austrijai, Belgijai, Bulgarijai, Čekijai, Danijai, Estijai, Ispanijai, Italijai, Kiprui, Lenkijai, Portugalijai, Prancūzijai, Slovakijai, Slovėnijai, Suomijai ir Vokietijai.

Po šio raginimo valstybė narė įpareigojama per du mėnesius pateikti EK informaciją apie priemones, kurių ji ėmėsi ES teisės aktams įgyvendinti. Jeigu valstybė narė toliau nesilaiko ES teisės aktų reikalavimų, EK gali nuspręsti šį klausimą perduoti nagrinėti Europos Teisingumo Teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (261)