Kaip rašo dienraštis „Gazeta Wyborcza”, tai revoliucinis žingsnis vairuotojams ir todėl naujieji prietaisai bus montuojami į mašinas palaipsniui. Pirmosios juodosios dėžės teks firmoms.

Pasikeitimus Lenkijos keliuose pradės firma Link4, priklausanti draudimo įmonei PZU. Draudėjas įdės „juodąsias dėžes” į automobilius ir analizuos vairuotojų vairavimo stilių, kurie yra apsidraudę PZU, tačiau tik tiems automobiliams, kurie dirba automobilių transporte ir įmonės savininkui sutikus.

Pasak lenkų dienraščio, draudimo kompanija rinks duomenis apie tai, kaip dažnai vairuotojai pažeidžia eismo taisykles, ir kaip dažnai staigiai stabdo. Ta informacija vėliau nulems automobilio draudimo kainą - kaip teigiamą ir taip ir neigiamą.

„Gazeta Wyborcza” pastebi, kad „juodosios dėžės” automobilyje ne tik atsilieps mašinos draudimo kainai, bet turės įtakos ir saugumui keliuose, nes prižiūrimi „juodųjų dėžių” vairuotojai važiuoja saugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)