Autogidas.lt atliktos vairuotojų apklausos rezultatai atskleidė, kad vairuotojai trejopai tikrina ir įvertina, koks yra automobilis, kurį planuoja pirkti. Dalis respondentų patys bando apžiūrėti, kokie perkamo automobilio techniniai duomenys, tačiau prieš tai įvairiuose forumuose internete paieško informacijos, į ką vertėtų atkreipti dėmesį. Pasak jų, išsirinkus konkretų automobilio modelį ir paieškojus atsiliepimų, tikrai galima susidaryti pakankamą įspūdį, kokios to modelio problemos, į ką atkreipti dėmesį tikrinant, kaip tikrinti ir pan.

Kita dalis respondentų nepasitiki savo žiniomis ir verčiau vežasi patikimą pažįstamą asmenį, draugą ar šeimos narį, kuris nusimano apie automobilius. Jų nuomone, geriau kartu pasiimti specialistą, o ne pačiam vertinti, nes ne viską galima pastebėti ar išmanyti. Yra vairuotojų, kurie prašo autoservisuose dirbančių atstovų vykti kartu ir patikrinti nusižiūrėtą transporto priemonę. Paskui į tuos pačius specialistus kreipiamasi, jei automobilį tenka remontuoti.

Likusieji respondentai teigia, kad geriausia automobilį ar kitą transporto priemonę, kurią norima įsigyti, nuvežti apžiūrėti autoservise arba į techninės apžiūros centrą. Tuomet patikra išsamesnė ir tikslesnė, beveik nelieka kažko nepastebėjimo galimybės, o vairuotojas, žinodamas visus transporto priemonės nesklandumus, pats gali nuspręsti, ar verta tą transporto priemonę įsigyti.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)