„Įvairūs automobilio gedimai ne tik eikvoja laiką ir pinigus, bet gali būti ir pavojingi, todėl vairuotojai norintys išvengti didesnių problemų ar nemalonių eismo įvykių, turėtų pradėti ruošti automobilį žiemai vos jai prasidėjus“, – pataria autoserviso „Lucky Service“ paslaugų vadybininkas Žilvinas Paškevičius.

Nors pirmieji šalčiai jau praėjo, žiema dar tik spėja įsibėgėti, todėl pateikiame keletą patarimų, kaip paruošti savo automobilį šalčių sezonui.

Atlikite išsamią automobilio apžiūrą

Atėjus žiemai, atlikite savo automobiliui techninės būklės diagnostiką. Patariama patikrinti oro filtrą, akumuliatorių ir jo laidus, priekinio stiklo valytuvus, šviesas, diržus, žarneles, dujų išmetimo sistemą, šildymo ir aušinimo sistemą.

Įsitikinkite, kad slėgis padangose yra tinkamas

Oro slėgį padangose patariama tikrinti bent jau kartą per mėnesį. Krentant lauko temperatūrai, slegis automobilio ratuose taip pat mažėja.Tinkamai pripūstos padangos pagerina automobilio ratų sukibimą slidžiame kelyje, o tai pagerina jūsų saugumą.

Užšalusios durys ir langai

Šios nemalonios problemos priežastis yra vandens tekėjimas į durų langų guminį tarpiklį. Jeigu ši tarpinė yra pažeista ar nusidėvėjusi, vanduo gali patekti ir į duris bei užšaldyti užrakto sąsajas ir langų reguliatorių. Problemos galima išvengti pakeitus durų ir langų gumines tarpines. Jeigu yra galimybė, esant šaltam orui palikite automobilio dureles atrakintas, taip ryte išvengsite rūpesčių dėl užšalusios automobilio spynelės, o užšalę langų reguliatoriai paprasčiausiai atitirps pašildžius automobilį.

Prižiūrėkite valytuvus

Žiemos metu valytuvus dažnai randame apsnigtus ir prišalusius. Dauguma galvoja, kad sniegą ir ledus galima pašalinti tiesiog įjungus valytuvus, tačiau neretai tai tampa klaida.

„Jeigu per daug apkraunate valytuvų sistemą, valytuvo motoras gali perkaisti, taip pat galite sulaužyti pačius valytuvus. Valytuvų motoro gedimai gali sukelti elektros sistemos jūsų automobilyje perkaitimą ir pridaryti daugiau žalos“, – pastebi „Lucky Service“ ekspertas.

Tam, kad išvengtumėte šių gedimų tiesiog nuvalykite automonilio langus prieš įjungdami valytuvų sistemą.

Pasirūpinkite aušinimo skysčiu

Aušinimo skystis yra svarbus kiekvienu sezonu. Norint užtikrinti tinkamą variklio temperatūrą, aušinimo skystis turi būti maišomas variklio bloke. Jeigu aušinimo skysčio temperatūra neteisinga, galite sugadinti variklio bloką, nes šaltas variklis nespės sušilti. Visada prižiūrėkite aušinimo skysčio lygį, kuris turi siekti apie vidurį bakelio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)