Šį siūlymą Seimo komiteto vadovas išsakė kaip vieną priemonių, kovojant su „karu“ keliuose. Saugaus eismo klausimams skirtoje konferencijoje Seime penktadienį J.Sabatauskas pastebėjo, kad situacija Lietuvos keliuose gerėja, bet šalis vis dar išlieka tarp turinčių didžiausią žuvusiųjų per avarijas skaičių Europoje.

„Nemažai įvykių įvyksta dėl neblaivių vairuotojų. Šiuo metu Seime diskutuojama dėl Administracinių pažeidimų kodekso ir atsakomybę siūloma taikyti tiems neblaiviems vairuojantiems vairuotojams, kurie vairuoja iki 1,5 promilės. Kurių būtų neblaivumas didesnis, formuojasi nuomonė, kad girto vairavimas yra tyčinis veiksmas“, - sakė J.Sabatauskas.

“Šiuo metu (dėl neblaivaus vairuotojo - red.) atsitikus eismo nelaimei, vėliau Baudžiamasis kodeksas traktuoja kaip neatsargią nusikalstamą veiką. Visgi girtumas nėra neatsargus ar netyčinis. Yra tokia nuomonė, galbūt reikia didesniam negu 1,5 prom. girtumo taikyti baudžiamąją atsakomybę. Ar pavyks mums priimti tokį pakeitimą, parodys gyvenimas“, - kalbėjo komiteto vadovas.

Jis pažymėjo, kad Lietuvoje žuvusiųjų per metus skaičius yra sumažėjęs nuo maždaug 700 iki 250, bet tai - vis dar tarp didžiausių rodiklių Europos Sąjungoje. Šiemet Lietuvos keliuose jau žuvo 220 žmonių, naujausią informaciją pranešė J.Sabatauskas.

Pernai Lietuvos keliuose žuvo mažiausiai žmonių palyginti su kitais nepriklausomybės metais - nutrūko 258 gyvybės. Metais anksčiau žuvusiųjų buvo 302.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)