Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis pažymėjo, kad prastos padangos gali pridaryti rimtų nemalonumų - tapti avarijos priežastimi.

„Tiriant įvykį, kuomet susiduria transporto priemonės, dažnai pastebime, kad nors padangos ir būna žieminės ar universalios, jų būklė būna gana prasta. Nors formaliai jos būna tinkamos naudoti, tačiau stabdant jos jau būna mažai efektyvios“, - teigė jis.

Pagal galiojančias taisykles, vasarinių padangų protektoriaus gylis turi būti ne mažesnis nei 1,6 mm, žieminių - ne mažesnis nei 3 mm.

Bauda vairuotojams, nepasirūpinusiems sezonui skirtomis padangomis, svyruoja nuo 20 iki 40 litų. Tačiau pareigūnai įspėja, jog patyrus autoįvykį dėl prastos padangų būklės žala dažnu atveju būna daug didesnė.

R. Šideikis pasidžiaugė, jog daug nuobaudų už netinkamų sezonui automobilio padangų naudojimą klaipėdiečiams skirti netenka.

„Į patrulių darbo užduotis yra įtrauktas punktas, jog reikia atkreipti dėmesį į stabdomų priemonių techninę būklę. Taip pat ir į padangas. Tačiau negalėčiau pasakyti, kad Klaipėdoje užfiksuota daug nepakeitusių automobiliams padangų vairuotojų. Šiuo atžvilgiu mūsų miesto vairuotojai yra gana sąžiningi“, – teigė pareigūnas.