Statistika rodo, kad praėjusiais metais greitkeliuose 47 proc. automobilių viršijo leistiną 70 mylių per valandą greitį. Tačiau vyriausybė didelio susirūpinimo dėl greičio viršijimo nerodo, praneša „The Daily Mail“.

Oficialūs JK transporto departamento duomenys atskleidžia neįtikėtinus greičio viršijimo mastus šalies keliuose: 2013-iais 47 proc. automobilių, 46 proc. motociklų ir 48 proc. mikroautobusų viršijo leistiną 70 mylių per valandą greitį. Taip pat skelbiama, jog vairuotojai linkę viršyti greitį net vietose, kur greičio limitas yra 30 mylių per valandą.

Šiuo metu tarp JK vairuotojų galioja nerašyta taisyklė, jog 80 mylių per valandą yra „leistinas greitis“, nes važiuojant tokiu greičiu galima laisvai išvengti bausmės už 70 mylių per valandą greičio limito viršijimą.

Baiminamasi, jog policininkų atlaidumas skatina vairuotojus manyti, jog šie gali išvengti baudos ir viršyti greitį vietiniuose keliuose ir gyvenamosiose gatvėse, kur greičio viršijimas yra ypač pavojingas.

„Dauguma vairuotojų žino, kad nepriklausomai nuo kelio dangos tipo, saugaus greičio nepasirinkimas avarijos atveju yra gyvybės ar mirties klausimas, – sakė Transporto departamento atstovas. – Mes norime, kad visi visada vairuotų saugiai, todėl padidinome baudas iki 100 svarų sterlingų už greičio viršijimą ir neatsakingą vairavimą. Taip pat savivaldybėms suteikėme didesnę laisvę tam tikrose vietose nustatyti 20 mylių per valandą greičio limitą, o taip pat įrengti mažo greičio zonas“.