Atšilę orai ir pavasarinė saulė ir vėl daugelį paskatino iš automobilio persėsti ant dviračio sėdynės. Atrodo, kad gatvėse šurmuliuoja dar nematytas skaičius šių transporto priemonių.

Dviračių sporto mėgėjai sako, kad šie metai tikrai išsiskiria dviratininkų gausa. Tad LRT televizijoslaida „Keliai. Mašinos. Žmonės“ pasiteiravo, kokias lietuviškos dviračių kultūros tendencijas jie pastebi.

Kartu su augančiu dviračių populiarumu daugėja ir eismo nelaimių. Įvairių susidūrimų neišvengiama net važiuojant dviračių takais, kuriais, atrodo, turėtų naudotis išskirtinai tik šios transporto priemonės.

Deja, žinovai sako, kad tokių įvykių priežastimi tampa tolerancijos stoka. Pasidalyti dviračių tako centimetrus vargiai pavyksta ne tik dviratininkams, bet ir su jais susiduriantiems gerokai labiau pažeidžiamiems pėstiesiems.

Ekspertai lyg susitarę vartoja žodį – chaosas. Pasirodo, tai geriausias dviračių eismo Lietuvoje apibūdinimas. „Keliai. Mašinos. Žmonės“ pasiteiravo, dėl kokių priežasčių dažniausiai kyla chaotiškos situacijos.

Plačiau žiūrėkite LRT televizijos laidoje „Keliai. Mašinos. Žmonės“.