TV laidos „Ne vienas kelyje“ žurnalistai atliko mažą socialinį eksperimentą: iš miško surinko kelias padangas ir patikrino, ar sunku jas utilizuoti.

Atliekų surinkimo aikštelių darbuotojai noriai priglaudė senas padangas, tačiau įspėjo, kad pagal taisykles vienas asmuo per metus gali priduoti tik keturias padangas.

„Kiekviena savivaldybė turi stambiagabaričių atliekų surinkimo aikšteles ir ten iš gyventojų nemokamai priimamos 4-5 padangos. Patarimas vairuotojams – negalima pirkti naujų padangų be informacijos, kur padėti senas padangas. Jeigu nusipirkote padangas be tokios informacijos, vadinasi jus apgavo, nes jūs sumokėjote pinigus už padangos tvarkymą. Už tai gali tekti mokėti antrą kartą, pavyzdžiui servisai gali užslėptai įskaičiuoti padangos tvarkymo mokestį į paslaugos kainą“, – sakė Padangų importuotojų organizacijos direktorė Danguolė Butkienė.

TV laidos „Ne vienas kelyje“ siužete sužinosite, kokiomis sąlygomis pardavėjai ir servisai priima senas padangas.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais 17.00 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)